Musikere spiller intimkoncerter i Vejles skjulte perler

I Byen
For fjerede gang afholdes Locumskoncerter i Vejle. Foto: Vejle Kommune
En række af Vejle Kommunes kulturinstitutioner arrangerer en aften fyldt med locumskoncerter, fællesskab og en spændende "to go" madpakke. De sidste år har den musikalske byvandring været totalt udsolgt, og med Christian Hjelm som dette års hovednavn forventes endnu større interesse for arrangementet.

Lige nu læser andre også

Locum' betyder 'sted' på latin.

Mange af os får dog helt andre associationer, når vi hører ordet 'locumskoncerter'. Og det er helt bevidst. For i løbet af en hel aften vil gæsterne opleve nogle af de skjulte perler, som Vejle ellers gemmer væk - og aftenen slutter på byens allerstørste lokum - nemlig Vejles spildevandsanlæg. Den ikoniske bygning er tegnet af kunstner og arkitekt Ingvar Cronhammar, og rammerne på stedet er oplagt til aftenens arrangement:

" Spildevandsanlægget er en perfekt location for en lokumskoncert. Den ligger lidt gemt, er smuk og slet ikke tiltænkt koncerter. Og så er det en ret sjov metafor, når nu vi har det navn, vi har. Vi kommer selvfølgelige til at arbejde med lugten og får installeret noget særlig duftspreder, så fokus kan være på den fantastiske musik, Christian Hjelm skal levere," siger Thomas Schiødt, som er projektleder på Locumskoncerter.

Træd indenfor i en retro badmintonhal fra 30'erne

0ftenen starter ved Vejles ikoniske vindmølle, hvor der er fællessang med forstander fra Engelsholm, Jakob Bonderup. Herefter går turen i fælles flok til en fredet badmintonhal fra 30'erne, hvor gæsterne vil opleve to upcoming bands, der spiller indie/electro pop.

"Vi har lagt os i selen for at finde nogle af de steder, som mange vejlensere ikke anede eksisterede. På den måde lærer man både noget nyt om sin by, samtidig med at man får en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige,"siger Thomas Schiødt.

Kulturen som samlingspunkt

Det er fjerde år i træk, at Vejle Kommune arrangerer locumskoncerter. Arrengementet er en del af en bevidst strategi fra kommunen om at få borgerne til at finde fællesskaber i byens mange kulturelle tilbud. Og at locumskoncerterne de sidste år har måttet melde totalt udsolgt, er ifølge formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, et tydeligt tegn på, at borgerne søger disse fællesskaber.

"Vi ser en klar tendens til, at borgerne søger kulturelle oplevelser, hvor de møder andre og får følelsen af at være en del af et større fællesskab. Til locumskoncerterne følges man rundt til de forskellige spots, og arrangementet er sjovt og eksperimenterende. Og det er netop hele charmen ved det," siger Dan Arnløv Jørgensen.

Om arrangementet

  • Locumskoncerter foregår den 30. oktober med to afgange: Kl. 18.00-20.45 og kl. 19.15-22.00. Mødestedet er Vejles vindmølle på Søndermarksvej 1 og aftenen slutter ved Vejles spildevandsanlæg med mulighed for at følges videre til "efterhygge" i Værket.
  • Billetterne koster 250 kr. og 150 kr. for unge under 25 år, og inkluderer tre koncerter, et aftenmåltid der bliver leveret af Madindustrien samt drikkevarer.
  • Læs mere på Vejle Kommunes hjemmeside. 

Anbefalet til dig