Musikkens Hus viser eventyrfilm på storskærm - symfoniorkester spiller samtidig

26/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Musikkens Hus
Den 10. oktober fortsætter Harry Potter-eventyret, når Musikkens Hus viser Harry Potter og Flammernes Pokal på storskærm med live symfoniorkester.

Mest læste i dag

Musik, magi og film smelter sammen til en fortryllende forestilling, når Aalborg Symfoniorkester fremfører Patrick Doyles uforglemmelige musik til Harry Potter og Flammernes Pokal, mens filmen ruller over det store lærred i Koncertsalen i Musikkens Hus.

Harry Potter og Flammernes Pokal er den fjerde film om Harry Potter, baseret på J.K. Rowlings roman af samme navn. I filmen følger vi Harry Potters fjerde år på Hogwarts. Harry håber på et stille år i studiernes tjeneste, men der går ikke længe, før Harry og hans venner atter står i centrum for kampen mod den lede lord Voldemort.

Rettighedshavere i hele Norden

Musikkens Hus har sikret sig rettighederne til alle otte Harry Potter-film i Norden hos amerikanske Warner Bros. Consumer Products og CineConcerts. Første film havde nordisk premiere i Gigantium i Aalborg tilbage i 2017 med Aalborg Symfoniorkester, og siden har Musikkens Hus faciliteret over 60 filmkoncerter i hele Norden:

"Filmkoncerter er blevet ekstremt populære i Danmark og internationalt de seneste år. Nye tekniske landvindinger gør, at du kan se en film knivskarpt digitalt på meget store lærreder i arenaer og koncerthuse og med live musik fra et stort symfoniorkester," siger direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen, og fortsætter:

"Vi oplever hver gang, at publikum går fra salen med en helt ny fornemmelse af underholdning og ikke mindst med en stor fascination af filmmusik og den live-oplevelse, som et symfoniorkester kan bibringe i den fantastiske akustiske ramme, som Koncertsalen tilbyder." 

Harry Potter og Flammernes Pokal kan opleves den 10. oktober kl. 19.00 i Koncertsalen i Musikkens Hus. Billetter kan købes på Musikkens Hus' hjemmeside. 

Anbefalet til dig