"Nothin' but trash!" Højskoleelever danser og samler skrald

Af: Helge Rahbek

|

24/05/2018

Højskolelever fra Brandbjerg Højskole dansede for ganske kort tid siden ud på en "Trash Parade" på Jelling Musikfestival.

Lige nu læser andre også

Vejle24's udsendte på Jelling Musikfestival blev for et øjeblik siden draget af et mystisk syn. Omtrent 20 mennesker i nøgenmenneske-udklædnings-tøj begyndte at danse, før de fulgte efter en mini-traktor, som spillede Nik & Jay for fuld udblæsning. Menneskerne havde så travlt, at undertegnede ikke nåede at følge efter dem. Heldigvis stod der nogle tilbage, som kunne fortælle, hvad i alverden der foregik.

"Vi kommer fra Brandbjerg Højskole, og det var en Trash Parade," fortalte Sigurd Vig Petersen, som selv er højskoleelev på Brandbjerg.

Fokus på god stil

65 elever Brandbjerg Højskole er i disse dage på Jelling Musikfestival. De står bag forskellige aktiviteter, blandt en elektronisk koncert, en kaffebar, højskolefællessang og at bygge et træ ud af genbrugspaller - og så Trash Paraden

Idéen med Trash Paraden er, at sætte fokus på at rydde op efter sig og have god stil - især blandt efterskoleelever. Det forklarede højskolelærer Nikolaj Hygebjerg, da undertegnede stadig virkede mystificeret efter, at have fået fortalt, at der var tale om en parade. "Efterskoleleverne har et udpræget ry her på festivalen, for at opføre sig grimt. Normalt når man træder ind i efterskoleområdet, træder man ind på et tæppe af affald," siger han og tilføjer: "Vi håber at vi med det her initiativ, kan skabe nogle grønne pletter hist og her."

1500 efterskolelever deltager

Forud for affaldsindsamlingen har Brandbjerg Højskole inviteret efterskoler til, at deltage i en konkurrence. Det handler om hvem der får færrest klager, hvem der rydder op efter sig selv, og i det hele hvem, der har bedst stil på festivalen. 1500 efterskoleelever er skrevet op, og de konkurrerer blandt andet om en privatkoncert i deres camp og billetter til Grøn Koncert.

Anbefalet til dig