I mange år har det været muligt at spise brunch på flere af byens caféer og restauranter, men har man ikke været i humør til den helt store tallerken eller en buffet, har man skulle skimte langt efter mindre morgenmadsanretninger. Nu har Conrads Café besluttet at gøre noget ved det.
”Det er jo ikke noget vi har opfundet, men det har kørt i stor stil i København og Aarhus de sidste mange år, og så ved vi, at trenden også når Vejle på et tidspunkt, og det prøver vi så at finde ud af om er nu,” fortæller Sikær.
Det nye menûkort.
Alle er naturligvis velkomne, men Martin Sikær har nogle målgrupper i tankerne, som de potentielle kunder.
”Vi ved godt, at det kan tage lidt tid, at få folk til at tage på café klokken 8 om morgenen, men tanken er at de fleste butikker på strøget åbner klokken 9.30, og de fleste som arbejder i butikkerne, afleverer deres børn i skole eller institution klokken 8, så der er et vakuum derindimellem. En anden målgruppe kunne være konsulenter, som kommer til byen, og en tredje kunne være mødregrupperne,” siger han og tilføjer:
"Tilbuddet indtil nu har været Lagkagehuset. Det synes vi er et fint sted, men det er også et bageri, og indrettet sådan. Hvor vi er et sted, som er indrettet til at tage ophold.”
Kan ramme nogle nytårsforsætter
Det nye morgenmadskort byder på 13 forskellige retter, foruden den store brunch-tallerken, som det stadig er muligt at få. Man kan blandt andet bestille æg i forskellige afskygninger, en morgenmads-burger og en hjemmebagt surdejsbolle med ost og spegepølse.
”Det er alt for tidligt at konkludere om det er en succes, men i December er der altid mange om morgenen, og så håber vi, at ramme nogle nytårsforsætter med vores sunde alternativer,” siger Sikær med et smil.
Martin Sikær kan fortælle, at der er én uge om året, hvor de i caféen altid sælger mere Cola Zero end almindelig Cola: Uge 1.
Martin Sikær fortæller at den nye morgenmadsmenû som minimum vil køre hele 2019 ud.
”Vi håber det bliver rentabelt, men vi er også indstillet på, at det bliver et langt sejt træk,” siger han.
Vil være samlingsstedét
Med det nye tiltag håber Martin Sikær, at Conrads, i endnu højere grad end nu, kan slå sig fast som et sandt samlingssted i midtbyen.
”Vi er et vejlested med vejlensere ansat, og vi vil gerne være det naturlige sted at mødes. Stedet, hvor man ved at ens kolleger går hen. Det synes vi et eller andet sted allerede vi er, men vi vil gerne gøre mere for det, ” siger han og uddyber:
”I mange år har en café været et sted, hvor man har gået hurtigt ind og hurtigt ud igen. Vi vil gerne være et sted, hvor man tager ophold.”
I samme ombæring nævner han, at det absolut ikke er forbudt, at svinge forbi blot for blot at købe en kaffe og læse dagens aviser.
”Man må gerne sidde med en kop kaffe eller en isvand. Vi vil gerne have omsætning, men vi har mange pladser, og vi vil gerne have stemning. Og det er nu engang mennesker, der skaber stemning.”
Også nye ændringer på No14 Vinbar
Lige overfor Conrads i den hyggelige Smidtske Gård ligger No14 Vinbar, som Martin Sikær også ejer. Også på vinbaren er der sket ændringer fornyligt, fortæller han.
”Vi må erkende at vi har skabt forvirring i vores eget hus,” siger han om baggrunden for ændringerne. Mange har nemlig hidtil måtte forgæves, da de troede det var muligt at få tapas til frokost.
Det behøver de ikke længere. Nu kan man nemlig både få tapas til frokost og middag på vinbaren. Til gengæld er smørrebrøddet og salaterne flyttet fra vinbaren og over til Conrads.
Det er muligt at bestille de nye morgenmadsanretninger på Conrads fra klokken 8 til 11. Ønsker man en gammeldags brunch-tallerken kan den stadig købes indtil klokken 12.