Nu starter Vejles Folkemøde: Læs her, hvad du kan opleve i weekenden

Af: Helge Rahbek

|

08/06/2018

De kommende to dage byder på et væld af spændende aktiviteter i byen.

Mest læste i dag

Glemt alt om Bornholm og det elitære folkemøde, hvor politikere, journalister og interesseorganisationer besætter øen i en uge, mens de drikker sjusser og spiser sildemadder og mæsker sig i hinandens selskab.

I dag starter Vejles eget folkemøde: En erklæret folkefest, som ønsker at sætte fokus på mangfoldighed, fællesskab og nærdemokrati – men parasollen er bred, og dækker en bred vifte af spændende arrangementer.

I artiklen her forsøger Vejle24 at guide dig på sporet af nogle af de mest spændende aktiviteter (og linker til nogle af de mange artikler, som vi har skrevet om arrangementerne den forløbne uge).

Fredagens program

Hvis du skynder dig, kan du lige nå åbningen af Folkemødet, som finder sted på Rådhustorvet i dag klokken 9.00, når 100 elever fra Sct. Norberts Skole synger for til morgensang på Rådhustorvet.

Klokken 10.15 afgår en bus fra Rådhustorvet, hvor Vejles trafikproblemer skal diskuteres. ”Du får mulighed for at stille dine allermest kritiske spørgsmål,” lover programmet.

På det tidspunkt er den nye grønne tagterrasse i Midtpunktet allerede åbnet. Den åbner nemlig allerede klokken 10, men der er intet hastværk. Tagterrassen holder åbent helt til klokken 22. På terrassen kan du udover at nyde udsigten også høre om lokalt producerede fødevarer, tage et solvarmebad, prøve at mure med lermørtel og lave en model af dit drømmehus i modellervoks. Og meget mere. Tagterrassen holder også åbent lørdag.

Det er også om fredagen, at der er åbent hus i Foreningernes Hus, Vissingsgade 31. Dørene er åbne fra klokken 13 til klokken 20.

Mellem klokken 10 og 16 kan du prøve virtual reality-briller og blandt andet opleve livet i en flygtningelejr, og møde robotter, som arrangørerne lover er søde. Det sker også på Rådhustorvet.

Når du har fået nok af teknologi, kan du teste dine fremtidsdrømme og tage en snak studerende og vejledere fra de forskellige uddannelsesinstitutioner i Vejle. Det er muligt fra klokken 13.30 til 16 på Rådhustorvet. Der er to biografbilletter på højkant, og noget med sumobrydning…

Ønsker du i stedet at strække benene i dét tidsrum, starter en gåtur i Vejles Kulturkvarter fra netop Rådhustorvet klokken 14.00. Turen tager omtrent halvanden time.

Kort tid efter ankommer Olafur Eliasson til Rådhustorvet, hvor han fra klokken 16.30 til 17.00 tager ordet, og fortæller om skabelsen af og tankerne bag Fjordenhus.

Når Olafur Eliasson er færdig med at tale, kan du haste videre til Mariaparken, hvor der bliver spillet streetfodbold fra klokken 17 til 21.30.

Du kan også opleve Rune Klan, som skal ”trylle Vejles problemer væk” fra klokken 18 til 18.30. Det er dog ikke lykkedes redaktionen at finde ud af, hvor trylleriet skal finde sted. Monstro Rune Klan også har tryllet de oplysninger væk?

Lørdagens Program

Lørdag formiddag fra klokken 9 til 12 kan de yngste i Mariaparken stifte bekendtskab med Børnenes Trafikskole og hilse på Bamse-betjent, der kommer og underviser i trafikregler og laver cykelkørekort.

Fra klokken 10 til 15 er der et 300 meter-langt marked i Vestergade, Søndergade og Torvegade/Nørregade, hvor butikkerne rykker ud på selve gågaderne. Temaet er ”skal vi bytte?” og ”guld i gemmerne.”

Stort set i samme tidsrum, fra klokken 10 til 14, tilbyder Campus Vejle en oplevelse med 1v1 CS:GO. Kom og test dine evner mod en kammerat, kollega, mor eller far eller spil mod en elev fra Campus Vejles E-sportslinje.

Fra klokken 11 til klokken 12.50 kommer Verden til Vejle, nærmere bestemt Rådhustorvet. Du kan blandt andet prøve at danse salsa, smage alverdens kager og udenlandske øl, og se rumænsk pantomime-teater.

Når det er overstået, kommer der kunst på auktionRådhustorvet. 17 lokale kunstnere har kreeret 17 smukke plakater, som bliver sat under hammeren, så du kan få dem med hjem at hænge væggen. Auktionen starter klokken 13.

Og så er det også om lørdagen at Fjordenhus åbner dørene for offentligheden. Det sker klokken 10.30 på Havneøen 1. Officielt er det ikke en del af folkemødets program, men mon ikke det alligevel nok skal trække en del gæster.

En del gæster må man også formode at Annika Aakjær kan tiltrække. Den dygtige singer/song-writer slutter folkemødet af med manér, når hun afholder en minikoncert på Rådhustorvet klokken 14.30.

Ovenstående var blot et udpluk af de mange arrangementer, som finder sted i dag og i morgen. Du kan selv gå på oplevelse i det officielle program her.

Anbefalet til dig