Nu tømmes Nørremarkscentret: Frivillige butiksindehavere opsagt

I Byen
Claus Thomsen, Jesper Larsen og Linda Larsen er blot nogle af de frivillige, der i disse dage er i gang med at tømme Nørremarkcentret. Foto: Vejle24
Siden april sidste år har der været liv i Nørremarkcentret. Her rykkede en række frivillige ind og sidenhen skød butikker og en kaffebar op, samtidig med at centeret blev et socialt samlingssted for beboerne i området.

Lige nu læser andre også

I samarbejde med udlejer og ejer af Nørremark Center 10 i Vejle, åbnede Claus Thomsen d. 1. Maj 2018, en second hand butik, en lille kaffebar og efterfølgende et udlejningskoncept bestående af reolmarked og minibutikker, som åbnede helt officielt i februar måned i år.

Meget tidligt så Claus Thomsen dog projektet bevæge sig social retning. Derfor blev der åbnet op for praktikant- og mentorforløb samt generelt et socialt værested. Projektet blev drevet af frivilligt og ulønnet arbejde, men med henblik på - i en nær fremtid - at skabe flere arbejdspladser. Projektet blev døbt ”Et bedre Nørremark Center.”

”Der var flere fantastiske elementer ved dette projekt.. men en af skønhederne var at man gjorde en lille forskel.. og jeg er sikker på at havde vi haft resten af året, så havde økonomien også været en skønhed. Vi havde næsten 700 købstransaktioner i juni måned kontra ca. 250 tilbage i fx februar måned, så noget havde rørt på sig,” fortæller Claus Thomsen, der er bænket ved et cafebord i Nørremarkcentrets kaffebar.

I løbet af foråret i år havde Claus Thomsen fået aftaler ind således, at der fra august måned ville være 6-7 minibutikker i Nørremarkcentret, hvis alt gik planmæssigt, og første mål om at få cirka 50 standlejere ombord var over halvvejs. Men desværre så udlejer ikke den positive udvikling som en del af sin plan, der nu tvinger Claus Thomsen og de andre frivillige til at forlade centret.

Afskeden er en bittersød fornøjelse, men da nyheden havde fået lidt tid til at rodfæste sig, føltes det som en lettelse. 

"Det vi har opnået heroppe havde ikke kunne lade sig gøre et andet sted. Vi har altid vist, hvordan vilkårene var, så det skal man ikke sætte sig ned og græde over," siger Claus Thomsen. Inden han fortsætter: 

"Men det letter også en smule. Der falder ligesom en sten fra skuldrene, fordi vi har jo hele tiden vist, at det aldrig var vores." 

Det bliver der dog angiveligt ændret på nu. De gode intiativer fra Nørremarkcentret lever nemlig videre, da holdet af frivillige hele tiden har en plan b i baghånden. 

Flytter hjem i baghaven

Claus flytter nemlig rent faktisk forretningen hjem i baghaven på Torvegade 78 i Tørring. Med fuld opbakning fra hans familie, frivillig-teamet og stamgæsterne, er der allerede blevet sat markedstelte op og nedpakning samt flytning er i fuld gang. Desuden er der også udsigt til at få flyttet forretningen indedøre fra medio oktober. De planer er holder holdet dog fortsat tæt ind til kroppen. 

Men det er faktisk ikke kun Butik NOVA, der rykker ind i teltet, også den lille garnbutik får et hjørne, der med det lidt uvante og provokerende navn GarnPusheren har valgt at hoppe med på det nye eventyr. Garnbiksen drives af et ældre ægtepar på henholdsvis 82 år og 90 år. Herudover flytter også et par af de mindre stande med.

Det nye sted forventes at kunne blive åbnet fra uge 31, men hvilke åbningstider er dog ikke fastlagt. 

Flere og flere kiggede forbi

Det hele startede i April 2018, for lidt over et år siden, hvor Claus Thomsen stod overfor endnu et iværksætter-eventyr. Denne gang med mindre glamour og konfetti, uden backstagecharme og VIP kulør som hans tidligere iværksætterier har båret præg af i bl.a. event- og filmmiljøet igennem de sidste ti år.

Stedet blev drevet af Linda, Jesper og hertil en håndfuld frivillige samt Claus ved roret, alle ulønnet og med det samme mål. Hver dag dukkede der flere og flere op, både lokale og udenbys besøgte stedet. Selv turisterne havde fundet vej - specielt tyske turister. 

Selvom deres kontrakt er opsagt, så er humøret fortsat højt blandt de frivillige i Nørremarkcentret. Foto: Vejle24

 

 

Anbefalet til dig