Når Local Cooking løber af stablen på grundlovsdag hos Culinary Institute by VejleErhverv i Food Innovation House, er der tale om meget mere end en lokal konkurrence.
"Vinderen bliver sendt direkte videre til Food Festival i Aarhus og vil den 22. september være med i kampen om at blive Danmarksmester," siger Per Mandrup, der står i spidsen for Culinary Institute by VejleErhverv iFood Innovation House og er kokkelandsholdets tidligere teammanager.
Til Local Cooking kan man opleve de bedste lokale råvarer finde vej til tallerknerne, når restauranter i tæt konkurrence vil dyste om at kreere den bedste ret. Med det lokale perspektiv handler det ikke alene om at frembringe de bedste smage og de flotteste kreationer. Historien bag retten tæller også med, når der bliver givet point. Og det er ikke hvem som helst, der uddeler dem. Dommerpanelet består nemlig af dygtige Michelin-kokke og kunstnere.
Startskud til festival
Vil man opleve kreativitet, der når kulinariske højder og selv være med til at vurdere retterne, kan man købe billet til Local Cooking via Culinary Institute by VejleErhverv. Der vil være spisning fra kl. 18.30-20.00 og ud over madkunst byder aftenen på sang, musik og poetry slam.
Local Cooking er startskuddet på Danmarks eneste madkunstfestival ’Smag på kunsten’, der finder sted i Vejle fra den 5.-8. juni. I løbet af de fire dage vil Nordens ypperste og mest toneangivende musikere, billedkunstnere, skulptører, brugskunstnere, dansere, gastronomer, fotografer og foodstylister sætte scenen og mad på tallerknerne. Alle interesserede kan komme og kigge med.
Konkurrenterne i Local Cooking
- Haraldskær Sinatur Hotel & Konference
- Sixtus Sinatur Hotel & Konference
- Sdr. Bjert Kro
- Trinity Hotel & Konferencecenter
- Vingsted Hotel & Konferencecenter
- Hopballe Mølle
- Borre Knob: Konferencecenter & Kursuscenter
- Restaurant MeMu
Smag på kunsten
’Smag på kunsten’ blev afholdt første gang på ARoS i Aarhus i 2007 og 2009 på Musikhuset i Aarhus, men nu er det altså lykkedes Vejle at trække eventet til byen. At det sker, skyldes et tæt samarbejde mellem Culinary Institute by VejleErhverv, Bygningen, Vejle Kommune og Food Innovation House.
Foto: Vejle Kommune