Ramasjang-favorit spiller Vejle Kunstmuseums nye børneudstilling i gang

03/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Katrine Bille og hendes band spiller på byens kunstmuseum. Foto: Vejle Kunstmuseum / Pressefoto
Både Alkymistens Laboratorium og skolernes efterårsferie åbnes med fest og farver, når Katrine Bille med band spiller koncert på Vejle Kunstmuseum lørdag 12. oktober fra først på eftermiddagen.

Mest læste i dag

Opfordringen er klar: Kom og bliv rørt på alle sanser, når du møder alkymistens samling i forundringskammeret, møder spiselige og giftige planter i herbariet, lytter til fortællingen om verdens mest kostbare farvekrystal Lapis Lazuli, eller selv skaber et bevægende skyggeteater i forandringsrummet. Der er oplevelser for alle. Det fortæller Vejle Kunstmuseum. 

Som det hører sig til ved en udstilligsåbning, er der taler ved kunstner Cecilia Westerberg, museumschef Ove Sørensen og Vejles kulturdirektør Sofie Plenge, og museet er vært for lidt at drikke og nippe til for store som små. Åbningsfest og koncert er, ligesom adgang til Vejle Kunstmuseum, ganske gratis. Alle er velkomne. 

Kunst for hele familien

Alkymistens Laboratorium er skabt for at tilbyde børn oplevelser med kunst af høj kvalitet, men på en måde, der engagerer og aktiverer dem på mange niveauer. Det er altså ikke en kunstudstilling, der skal ses på behørig afstand med hænder på ryggen. Både børn og voksne kan røre, mærke og føle kunsten med alle sanser.

Udstillingen er skabt af kunstner Cecilia Westerberg i samarbejde med Skovgaardmuseet, Vendsyssel Kunstmuseum, Willumsens museum og Vejle Kunstmuseum. Samarbejdet mellem museerne har gjort det muligt at udvikle en udstilling af højere kvalitet og større dimensioner, end det oftest tilbydes børn. 

Alkymistens Laboratorium er støttet af Nordea Fonden og Statens Kunstfond og kan ses på Vejle Kunstmuseum fra 12. oktober til 21. januar. Museet er åbent tirsdag til søndag kl. 11-17 og har gratis adgang. 

Program for åbningsfesten

14.00: Velkomst ved museumschef Ove Sørensen og tale ved kulturdirektør Sofie Plenge

14.15: Koncert med Katrine Bille og herefter første besøg i udstillingen

15.00: Cecilia Westerberg fortæller om udstillingen

16.00: Åbningsfesten slutter (museet lukker kl. 17.00)

Praktisk information

Anbefalet til dig