Sårbare børn og unge får håndsrækning på 50.000 af nordjyske Rotary-klubber

12/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

Line Brix Madsen, centerchef ved Headspace, var meget begejstret over donationen. Filosofien bag Headspace er, at de hjælper unge på deres egne præmisser og ikke systemets. Foto: Rotary Aalborg
Headspace Aalborg har netop fået tildelt 50.000 kroner af nordjyske Rotary-klubber til et velgørenhedsarrangement. Pengene skal være med til at hjælpe børn og unge, som har brug for nogen at tale med.

Mest læste i dag

Rotary-klubber fra Nibe, Rebild og Aalborg havde inviteret Ole Henriksen og hans bror Hans Henrik Henriksen, som repræsenterer Socialdemokratiet i Aalborg Byråd, til at fortælle deres forskellige veje i livet og om deres fælles opvækst i det nordjyske. Her kom de blandt andet omkring Ole Henriksens oplevelse af mobning og ensomhed som ung. Dengang ville en organisation som Headspace kunne have gjort en forskel. Det gør den i dag.

Headspace hjælper børn og unge, som har brug for nogen af tale med, hvad enten de ringer eller kommer ind fra gaden. Derfor har Rotary-klubberne i samarbejde med Henriksen brødrene valgt at støtte Headspace Aalborg med 50.000 kroner:

"Vi er glade for at kunne støtte Headspace Aalborg, som hjælper mange børn og unge på tværs af livssituationer. Det er vigtigt for os, at vi med vores donationer gør en direkte forskel for andre mennesker, og det kan vi se, at Headspace gør," forklarer Jes Berg Gertsen, der er assisterende distriktsguvernør for Rotary i Nordjylland, og fortsætter:

"Samtidig har vi i Rotary et stort fokus på at støtte mennesker i sårbare situationer, og her er Headspace både en forbilledlig og unik organisation, som hjælper børn og unge med ondt i livet."

Line Brix Madsen, der er centerchef i Headspace Aalborg, forklarer, hvad det er, de gør:

"Rigtig mange unge klarer sig godt og har det godt, men samtidig viser undersøgelser, at cirka hver femte ung går rundt og tumler med noget, de ikke deler med nogen. Det vil Headspace gerne være med til at lave om på. Derfor tilbyder vi de unge et sted, hvor de kan få nogen at tale med. De møder andre unge, som fortæller, at det er okay ikke altid være okay, og at vi skal turde snakke om det. En donation som denne gør det muligt at hjælpe endnu flere unge i fremtiden."

Headspace Aalborg har et par fastansatte rådgivere, men er drevet af primært frivillige kræfter. Én af dem er David på 27 år, som var med på scenen, da donationen blev overrakt af brødrene Henriksen:

"Vi er pavestolte og ydmyge over den flotte donation, vi har fået. Det gør det ekstra fedt at være frivillig," fortæller David. Line Brix Madsen supplerer:

"I Headspace Aalborg er vi enormt stolte og taknemmelige over at modtage så flot en donation. Det er et stort skulderklap og en anerkendelse af det arbejde, vi gør, hvilket betyder rigtig meget for os som organisation og for de mange frivillige," afslutter hun.

Sidste år støttede de tre nordjyske Rotary-klubber blandt andet organisationen Skyggebørn og bidrager derudover løbende til en række velgørende formål, heriblandt international katastrofehjælp via organisationen ShelterBox, som Rotary har en partnerskabsaftale med over det meste af verden. I øjeblikket er der især fokus på en større landsindsamling til ofrene i Malawi som følge af den store naturkatastrofe.

Anbefalet til dig