Hvis man var barn i 80'erne, så vækker ordene "Farver og striber" en masse minder. Et stribet og kulørt rumvæsen ender på vores planet og vil sammen med drengen Gustav omdanne jorden til en farverig stribet verden. Det var en stor succes og de fleste børn sad klinet til fjernsynsskærmen, når Skrumpen og Gustav tog på eventyr.
Idéen om Skrumpen og Gustav kommer fra Gunnar Wille, og han ved mere end de fleste om, hvordan man arbejder kreativt. Gunnar Wille har været aktiv mulitikunstner og underviser på Den Danske Filmskole og slår vejen forbi Vejle Bibliotek klokken 16:30 på fredag den 20. april. Her kan du se ham tegne og høre ham fortælle om, hvordan han arbejder med ideer og dramatiske strukturer.
Kan man så lære det? "Ja," er multikunstneren korte svar, som han vil udbygge fredag eftermiddag.
Alle historier har den samme grundstruktur. En vittighed, beretningen om, hvad man oplevede på vejen hjem, et teaterstykke, en film og et computerspil. Vi kan ikke lade være med at bygge vores fortællinger op på den samme måde. Det er et urgammelt system tilbage fra tiden, hvor vi sad omkring lejrbålet om natten efter en vellykket jagt. Historierne skulle være både medrivende og dramatiske. Nogen var bedre til at fortælle end andre, men de løb hurtigt tør for jagthistorier, og så måtte de finde på nogle nye. De bedste fortællere vlev dem, der var gode til at finde på og opfinde nye universer og fortællinger.
I sit foredrag fortæller Gunnar Wille om, hvordan vi kan arbejde med ideer og dramatiske strukturer. Han beskriver dramaturgiske modeller i film og romaner, og fortæller om, hvordan vi kan få ideer og arbejde med dem.
Foredraget er på Vejle Bibliotek, fredag den 20. april kl. 16:30-17:30.
Det er gratis at deltage, men husk at bestille billet på vejlebib.dk.