Temaaften om tvangstanker

Af: Helge Rahbek

|

10/10/2018

Tvangstanker og tvangshandlinger kan ødelægge liv, men kan også behandles. Det kan du høre mere om, når Vejle Bibliotek inviterer til temaaften om OCD.

Mest læste i dag

I slutningen af oktober kan du lære, hvordan livet med OCD (tilbagevendende tvangstanker) er, og hvordan du som pårørende bedst kan yde støtte, når Vejle Bibliotekerne i samarbejde med OCD-foreningen inviterer til temaaften om OCD.

Carsten Stoemann Rasmussen, som er OCD-ramt, og forfatter til bogen OCD-drengens TABU, fortæller sin egen historie. Siden seksårsalderen styrede og ødelagde OCD'en hans liv i en grad, så han til sidst kollapsede. Tvangstanker så mørke og bizarre, at han selv syntes, han fortjente at dø, var resultatet af en ulige kamp for at undertrykke og skjule sygdommen.

I dag lever Carsten Stoemann Rasmussen. På trods af, at han først fik den rette hjælp som 36-årig. For OCD kan faktisk behandles - også selv om du er hårdt ramt. Det har foredragsholderen selv erfaret.

Psykologens råd

Psykolog Malene Klindt Bohni kommer også forbi. Hun vil fortælle om tvangstanker fra behandlerens perspektiv. Hun har arbejdet med OCD i mange år på en specialiseret OCD-afdeling i psykiatrien og nu som privatpraktiserende psykolog. Hun er desuden medforfatter til flere bøger om OCD og har råd om, hvordan du som pårørende bedst kan støtte den OCD-ramte.

Det er ofte ekstremt hårdt at lide af OCD. Og det er også rigtigt svært at være pårørende. Derfor bliver der rig mulighed for alle til at stille spørgsmål til oplægsholderne.

Arrangementet finder sted på Vejle Bibliotek onsdag den 24. oktober fra klokken 18 til 21.

Tilmelding er nødvendig og kan ske ved at sende en mail til kontakt@ocd-foreningen.dk (skriv "Foredrag Vejle" i emnefeltet) eller på telefon 52 40 61 21. Entréen koster 50 kroner og er inklusive kaffe/te og brød.

 

Anbefalet til dig