Trekantsdrama i Vejle for åbne døre

Af: Helge Rahbek

|

09/05/2018

I Byen
De tre skuespillere, som i det nye stykke pludselig bliver ladt alene: Lena Maria Cæcius, Signe Gertz Jensen og Andrew Askjær
To af Vejles teaterforeninger er gået sammen om at skabe et nyt teaterstykke.

Lige nu læser andre også

Hemmeligheden hedder det nye stykke, som handler om tre børn, der pludselig bliver forældreløse og om deres reaktion derpå. Selvom de fleste ikke har oplevet samme situation, bliver det muligt at spejle sig i børnenes reaktion. Det lover instruktøren Peter Andersen.

“Eftersom vi stadig har lidt under en måned at arbejde med stykket i, er det klart, at vi ikke er i mål endnu, men konturerne af stykket tegner sig stille og roligt,” siger Peter Andersen.

Udover at være instruktør på stykket, er Peter Andersen også formand for den nystiftede teaterforening Trekantsdrama, der er den ene af de to producenter. Den anden producent er Ungdommens Teater, som tidligere i år modtog Vejle Kommunes Kulturpris.

“Vi havde ikke de store betænkeligheder ved at indgå et samarbejde med en nystiftet forening, og det har vist sig at være en både god, men også spændende proces, hvor der bliver både taget og givet lidt,” siger Youssef Agerbo Halabi, som er formand for Ungdommens teater.

Sjældent set lignende i Vejle

På scenens skrå brædder optræder skuespillerne Signe Gertz Jensen, Lena Maria Cæcius, Andrew Askjær og instruktør Peter Andersen. Foruden skuespillerne er tre unge sangere med til at akkompagnere: Det drejer sig om Jonatan Meinert Pedersen, Kristine Marie Meinert Pedersen og Anna Ruben Johansen.

En af skuespillerne, Signe Gertz Jensen, er slet ikke i tvivl om at stykket bliver en succes: “Jeg har været med i rundt regnet 15 forestillinger, og aldrig har jeg oplevet så højt et ambitionsniveau på en amatørscene. At være en del af det fællesskab er en ære, og at have så dygtige folk i ryggen, både på scenen og i kulisserne kan kun sammenlignes med magisk. Hemmeligheden er et imponerende manuskript at skulle leve op til, men her en måned før, er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at levere en forestilling, sjældent set lignende i Vejle og omegn.”

Hemmeligheden har premiere i Xeneriet i Spinderihallerne den 8. juni kl. 19.30, og der er yderligere fire forestillinger den 9. og 10. juni. Gratis billetter kan bestilles på trekantsdrama.dk eller via ungdommensteater.dk.

Anbefalet til dig