Bag Skyerne er Himlen Lilla: Lokal kvinde står bag ny ungdomsserie

Af: Helge Rahbek

|

01/02/2019

Nettet har for længst overtaget pladsen fra flow-tv blandt den yngre generation. Derfor er det også helt bevidst, at den nye ungdomsserie, Bag Skyerne er Himlen Lilla, ikke skal på tv, men i stedet lever sit liv på nettet. Dette konceptformat gør også, at man får mulighed for at interagere med seerne og på den måde skabe en helt nytænkende måde at følge med i en serie på.

Lige nu læser andre også

Langt færre ser flow-tv. Især de unge tyer i stedet til nettet og iPhonen, frem for den store kasse der står i stuen. Man skal derfor tage højde for mange ting, når man forsøger at lave film og serier til den yngre generation. Alle de ting har kvinden bag serien, Bag Skyerne er Himlen Lilla, overvejet nøje for at skabe det ultimative koncept til en netserie for unge.

Kvinden er Nanna Christina Smidt, som også er skribent herinde på Horsens24 - det skal dog ikke afholde os fra at tale med hende.

Nanna Christina Smidt. Privatfoto

Flere måneders research

Bag Skyerne er Himlen Lilla var i Nannas tanker i flere måneder, før tingene blev nedskrevet, og faktisk kom hun først på titlen i sidste sekund, inden traileren skulle udgives. Sådan skulle det være, for tingene skulle undersøges grundigt, og alt skulle udtænkes til mindste detalje før det blev besluttet.

I arbejdet op til serien har Nanna både undersøgt sproget, og hvordan unge lever deres liv i dag. Hun har skrevet og snakket med et hav af unge piger, for at være sikker på at serien også virkede realistisk i forhold til det at være ung i dag. I udformningen af manuskriptet fik hun også understreget over for skuespillerene, at de ikke skulle følge det slavisk, for det vigtigste var, at det virkede realistisk. Derfor måtte de rigtige gerne bruge deres egne ord så længe, at det ikke ændrede på handlingen.

De unge skuespillere

Bordtennisstjerne spiller far

I serien møder vi 14-årige Liva, hvis far, bordtennisstjernen, Allan Bentsen, er flyttet sammen med sin kæreste, og i den forbindelse har Liva fået en papsøster, som hun ikke helt klinger med. Samtidig er Liva helt vild med William fra klassen. Så der er nok af dilemmaer i Livas liv.

Allan Bentsen spiller i princippet sig selv i serien, men han har skiftet sin almindelige familie ud med personerne i serien. Så det er realisme blandet med fiktion.

Du er selv en del af handlingen

Der er 8 afsnit i serien, men hver dag er der små snapchatklip, beskeder og interaktionsbeskeder, så der er liv hele tiden. Og allerede inden serien startede, kunne man lære personerne at kende gennem små snapchatklip på Instagram og Facebook. Det er også på Instagram og Facebook at man kan se serien – alle afsnit, klip og beskeder bliver lagt ud der.

”Vi startede ud med at lægge klip ud allerede flere uger inden serien startede, for at give den liv. Vi præsenterer personerne på en realistisk måde i små snaps, som de faktisk selv fik lov at filme. Det skaber en hverdag og en realisme,” forklarer Nanna.

Mange danske ungdomsserier forsøger at inddrage de sociale medier i deres koncept. Men ingen af dem har helt slået igennem med det endnu. Bag Skyerne er Himlen Lilla forsøger at gå skridtet videre, og Nanna håber, at de har fået skabt det rette format til en serie for unge:

”Jeg ville skabe et univers uden om serien. Så man får følelsen af at være en del af den. Interaktionsbeskederne var min content creator Daniel Nielsens idé. Først ville jeg bare have lavet snapchatklip og beskeder i mellem afsnittene, men Daniels idé var en genial måde at bringe serien til det næste niveau. Så nu får seerne mulighed for at være med til at vælge handlingen,” forklarer Nanna.

Se traileren her:

Vær med

Ordene ”Vær med” går igen flere gange i seriens univers. Man ser det både i tekster, trailer og slutningen af snapchatklip og afsnit. For det er det man skal være – altså være med.

Med interaktionsbeskederne bliver seeren en aktiv del af handlingen og kan blandt andet være med til at vælge hvad hovedpersonen Liva skal svare på forskellige beskeder. Hvor man så efter nogle dage ser hvilket svar der har “vundet,” og hvordan personen reagerer på det valgte svar. Brugeren kan på den måde kan blive Livas virtuelle veninde ved, at man kan være med til at bestemme, hvad Liva skal svare.

Et eksempel på en interaktiv besked:

Traileren har i skrivende stund næsten 30.000 visninger, og det første afsnit bevæger sig også i en pæn retning. Første afsnit udkom 21. januar, og man ved ikke hvornår de næste udkommer, fordi det skal være så realistisk så muligt. Så afsnittene skal udkomme når scenen i virkeligheden vil udspille sig. Man kan dog kommentere på afsnittene, så man får en notifikation, når det næste afsnit er udkommet.

Du kan se første afsnit her:

 

Anbefalet til dig