Kristian Kjærlund fra X-Factor: Håbefuld før Live Shows

Af: Helge Rahbek

|

28/02/2019

Horsens har fået en ny stjerne på den musikalske scene. 23-årige Kristian Kjærlund er gået hele vejen, og skal på fredag optræde i X-Factors Live Shows. Den ellers så kræsne Blachman har sågar udtalt, at Kristian redder hele kategorien. Selv er Kristian en meget beskeden mand, og kan ikke helt forstå den store succes, som han har fået, og alle de komplimenter som folk kommer med. Horsens24 har taget en snak med Kristian om X-Factor, og om hvordan det er pludselig at være en offentlig person.

Mest læste i dag

På fredag står 23-årige Kristian Kjærlund på scenen i X-Factors Live Shows, og hermed går en af hans største drømme i opfyldelse. Under bootcampen i X-Factor løb følelserne af med Kristian, da det virkelig gik op for ham, at han rent faktisk var nået så langt. Han havde ikke turde tro på det, og stadig i dag går han med frygten inden i om, at næste step er endestationen for X-Factor. Skal man tro fansene og dommer Thomas Blachman, så har Kristian ikke noget, at være nervøs for – hans talent skinner, og han kan noget helt specielt.

Meget privat person

Når man søger på Kristian på de sociale medier, virker han som en meget privat person. Både hans Facebook- og Instagram-profiler er lukkede – dog er der oprettet en X-Factor Instagram-profil.

Kristian forklarer, at det er noget deltagerne har fået anbefalet af holdet bag X-Factor, da de gik videre til Live Shows, og at han fulgte rådet, selvom hans Instagram-profil hidtil havde været åben for offentligheden.

Når det er sagt, så ser Kristian egentligt alligevel sig selv som en temmelig privat person, og han skal lige vende sig til alt virvaret omkring X-Factor:

”Det er meget sjovt det her. Jeg føler, at det er enormt forpligtende også lige pludselig. Jeg er normalt rigtig dårlig til at passe mine sociale medier. Nu skal jeg lige pludselig oppe mig for at give folk et eller andet,” udtaler Kristian.

Bliver genert når folk henvender sig

For Kristian er det skørt, at folk lige pludselig er interesserede i ham, og at han får så mange komplimenter. For han er en meget beskeden mand og har svært ved at gennemskue, om han selv virkelig har det talent, som alle siger, at han besidder.

”Det er virkelig sjovt at prøve, men det er helt sikkert også en tilvænningsfase, når folk tager fat i en på gaden. Så er jeg mindst lige så genert, som de er, over at skulle stå og snakke med nogle menneske, som jeg ikke kender. Det er meget uvant,” fortæller Kristian.

Folks reaktioner har været meget positive. Alle har været søde, og der har ikke været noget som helst negativt. Mange er i tvivl når de møder Kristian, om det virkelig er ham, og om de må opsøge ham på gaden. Men Kristian har ikke noget i mod det, selvom han kan virke genert. Det hele er jo meget nyt.

X-Factor eller studie?

Kristian har stort set ikke været hjemme i Horsens, siden 5 Chair Challenge blev vist på TV, så han har ikke oplevet folks reaktioner på hans berømmelse i lokalmiljøet. Officielt bor han stadig i Horsens, men under X-Factor er han blevet indkvarteret i København, da de hele tiden arbejder på forberedelserne til programmet.

Kristian læser til dagligt idræt på bacheloren i Odense, men under X-Factor har han ikke skænket studiet så mange tanker. Han tror umiddelbart ikke, at de er så large omkring at man deltager i X-Factor, når man er så langt i uddannelsessystemet. Det er så at sige for egen regning, og man har ikke sådan en særlig hjælpeordning, som man for eksempel kan få i folkeskolen. Så hvis Kristian skal fortsætte på studiet, må han nok tage semestret om.

”Jeg stod heldigvis i den situation i forvejen, at jeg var lidt usikker på, om det var den rigtige uddannelse for mig, og jeg har længe gået og overvejet, om jeg skulle finde noget andet. Der var ikke den store tvivl i forhold til, om jeg skulle være med i X-Factor. Om det lige skal være idræt fortsat. Det ved jeg ikke,” fortæller Kristian.

Har ikke turde tro på sit talent

Hvordan fremtiden ser ud for Kristians musikalske karriere kan vi se på fredag i X-Factors Live Shows. At Kristian er beskeden mærkes tydeligt, og han har ikke rigtig sat sig drømme for sin sangkarriere. Han forklarer:

”For at være helt ærlig, så har jeg aldrig nogensinde turde drømme længere end at være med i X-Factors Live Shows.”

Kristian har deltaget i X-Factor tre gange før, og det er kun gennem programmet, at han rigtig har gjort noget for at forfølge en musikalsk karriere:

”Jeg gik på gymnasiet, og havde en musikorienteret linje og været til nogle mindre bandauditions og den slags. Jeg fik også lidt indtryk af, at jeg da kunne et eller andet, men at der ikke nødvendigvis var grund til at tro, at jeg havde nogen som helst chance inden for musikken overhovedet. Så jeg tror aldrig rigtig, at jeg har turde gå all in på det,” fortæller Kristian.

Det er som sagt tredje gang, at Kristian deltager i X-Factor. De andre gange er han også gået videre fra audition med to gange ja, men sidenhen blevet sorteret fra. Den ene sæson var han blandt de 60 sidste, men han har aldrig været så tæt på målet som nu.

Kristian ved ikke hvad fremtiden byder, eller hvad hans planer er, alt efter hvordan han klarer sig i X-Factor. Lige nu er alt hans fokus bare på X-Factor, og det at være i nuet. Når det hele er overstået har han tænkt sig at vurdere, om han selv mener, at han har en chance i branchen, og finder herfra ud af, om det er musikken der skal satses på.

”Lige nu er jeg meget åben for, at der sker det der sker, og så må jeg se. Jeg er meget overvældet over, at folk er imponerede. Det er utroligt svært at vurdere sig selv. Alle de positive reaktioner der er kommet er virkelig dejligt. Lige nu ser det ud som, at jeg godt kan turde håbe på, at det kan blive til et eller andet,” udtaler Kristian. 

Ikke nervøs før Live Shows

Nervøsiteten for at skulle stå foran en million mennesker på live tv på fredag har endnu ikke meldt sig. Og faktisk er det noget, der irriterer Kristian en smule:

”Jeg synes jeg er klar. Og det generer mig et eller andet sted, at jeg ikke er mere nervøs end jeg er på nuværende tidspunkt, fordi jeg er lidt bekymret for, at nerverne lige pludselig rammer tre timer inden, og så mærker man bare alt det, man skulle have mærket i ugerne op til. Men jeg føler mig egentlig ret godt rustet til det. Jeg er håbefuld i hvert fald,” slutter Kristian af.

Du kan følge og stemme på Kristian på fredag klokken 20.00 på TV2.

Du kan også følge Kristian på Instagram lige her.

Anbefalet til dig