Disse fødevarer spiser den kongelige familie ikke

Af: Amalie L.

|

27/11/2024

Kendte
Foto: Pete Hancock / Shutterstock.com
Foto: Pete Hancock / Shutterstock.com
Nogle særlige ting sætter de aldrig tænderne i.

Lige nu læser andre også

Når vi tænker på den britiske kongefamilie, forestiller vi os overdådige banketter og udsøgte delikatesser . Men bag kulisserne er der en række strikse regler, der bestemmer, hvad kongelige som kong Charles, prins William og prinsesse Kate må spise – og nogle af dem er mildt sagt kuriøse.

Det skriver det britiske medie Mirror.

Lad os starte med hvidløg, som er et absolut no-go i det kongelige køkken. Den kongelige kok John Higgins har tidligere forklaret: "I Buckingham Palace bruger man ikke hvidløg i madlavningen. Jeg formoder, det er for at undgå, at der opstår kongelige bøvser."

Selv dronning Camilla har bekræftet forbuddet og kaldt det "et no-no." Det er en praktisk beslutning – især når diplomatiske samtaler står på menuen.

Men hvidløg er ikke alene om at være forvist fra den kongelige tallerken. Skaldyr er også bandlyst, og det skyldes risikoen for madforgiftning. Som den tidligere kongelige butler Grant Harrold forklarer, kan en dårlig reje være katastrofal, især under udenlandske rejser.

Kong Charles går skridtet videre ved at forbyde foie gras i sine residenser – en beslutning, der reflekterer hans stærke holdninger til dyrevelfærd. 

Denne luksusdelikatesse fremstilles på kontroversiel vis, hvilket har gjort den til en uønsket gæst på de kongelige menuer.

Og så er der de firkantede sandwiches. Ja, du læste rigtigt. Ifølge den tidligere kongelige kok Graham Newbould undgår de kongelige mad med spidse kanter, da en gammel overtro forbinder det med onde hensigter mod monarkiet. 

I stedet foretrækker de små, runde "jam penny"-sandwiches, perfekt til eftermiddagste.

Selvom mange af reglerne kan virke skøre, er de en del af den royale tradition.

Anbefalet til dig