Selvom prins Joachim har stor succes i sin professionelle karriere som forsvarsindustriattaché i USA, indrømmer han blankt, at der er én disciplin, han aldrig har mestret: at lave flæskesteg med sprød svær.
Julens udfordring i det royale køkken
Julen er en tid fyldt med traditioner, og for mange danskere er en perfekt tilberedt flæskesteg med sprød svær en uundgåelig del af julemiddagen.
Men selv hos kongehuset kan det være en udfordring.
I tv-dokumentaren Prinsesse Maries kamp mod madspild, der blev vist på DR1, deler prins Joachim ærligt sine udfordringer i køkkenet.
Da prinsesse Marie spørger ham direkte, om han er god til at lave flæskesteg, svarer han uden tøven:
"Nej, det er jeg ikke. Jeg har aldrig haft succes med at få sprød svær. Det overgår min forstand," siger prins Joachim.
Marie, der selv har indrømmet problemer med flæskesteg, nikker anerkendende, mens hun fremhæver, hvor meget hun værdsætter en saftig steg med sprød svær.
Ingen mesterkok i køkkenet
Prins Joachims ærlighed afslører, at selv medlemmer af kongehuset kæmper med de samme udfordringer som mange andre danskere, når det kommer til at få sværen til at knitre perfekt.
Selvom prinsen måske ikke imponerer ved komfuret juleaften, tyder meget på, at selvironien og humoren fylder godt i det royale hjem.
Og måske er der alligevel en genvej til sprød svær – enten med lidt hjælp fra Marie eller en smule inspiration fra danske køkkentraditioner.
Så selvom prins Joachim måske ikke er julemiddagens helt, er han ikke alene om udfordringen. Sprød svær er en kunst, der kan drille selv de bedste.