Skuespiller fra 'Nattevagten' Lotte Andersen afslører: Derfor var jeg ikke med i toeren

Af: Lucas Andreas

|

24/06/2024

Kendte
Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Skuespilleren blev erstattet af Vibeke Hastrup i toeren.

Mest læste i dag

Det var til stor glæde for mange, da det blev annonceret, at en opfølgning af den danske filmklassiker 'Nattevagten' ville blive lavet med en stor del af det originale cast.

Filmen blev en stor succes, men der var en særlig ting, mange nostalgikere bemærkede.

Nemlig fraværet af skuespilleren bag af filmens hovedperson, præsten Lotte.

Nu løfter hun sløret for årsagen bag beslutningen.

Lotte Andersen blev kendt som præsten Lotte i den oprindelige 'Nattevagten' fra 1994. Hendes karakter var en del af vennegruppen, der udgjorde kernen i filmens plot. Derfor var det overraskende for mange, at hun ikke gentog sin rolle i efterfølgeren, der havde premiere sidste år.

Lotte Andersen forklarer nu, hvorfor hun takkede nej til at medvirke i 'Nattevagten 2'.

Velovervejet beslutning

I et interview med Ekstra Bladet fortæller Lotte Andersen, at hun altid vurderer sine roller nøje, inden hun accepterer dem.

Hertil fortæller hun, at det især er lysten, der skal være der, og at hun skal kunne se sig selv i rollen. "Selvom jeg spillede i 'Nattevagten' før i tiden, så føler jeg egentlig ikke, at jeg var forpligtet til at sige ja til denne her. Jeg syntes ikke rigtig, jeg kunne se mig selv i den rolle."

Rollen som præsten Lotte blev i stedet overtaget af Vibeke Hastrup i 'Nattevagten 2'. Vibeke Hastrup havde dog kun en kort optræden, hvilket måske også spillede ind i Andersens beslutning.

Lotte Andersen afslutter med at understrege, at hendes fravær i 'Nattevagten 2' ikke skal tolkes som noget negativt. Hun følte simpelthen ikke, at rollen passede til hende denne gang. Fans må derfor acceptere, at hendes ikoniske rolle som præsten Lotte forbliver en del af filmens første kapitel.

Anbefalet til dig