Tobias Hamann ser bekymrende madlavnings-tendens: "Jeg tror ikke, det er godt for vores kroppe"

Af: Lucas Andreas

|

23/07/2024

Kendte
Hauerbach Peter/Her Og Nu/Ritzau Scanpix
Hauerbach Peter/Her Og Nu/Ritzau Scanpix
Tobias Hamann er bekymret over tendensen, der for ham er ødelæggende for madoplevelsen.

Lige nu læser andre også

Tobias Hamann tog danskerne med storm, da i 2014 vandt det evigt populære DR-program 'Den store bagedyst'.

Siden har han brygget videre på succesen, blandt andet gennem opskrifter på de sociale medier.

Han bruger hver dag stribevis af timer på madlavninger og tanker om mad, og her bemærker han en bekymrende tendens.

Det fortæller han i B.T. podcasten 'Spar kassen', hvor han er gæst.

Her udtrykker Tobias Hamann en klar modstand mod den stigende brug af lightprodukter.

Et produkt kategoriseres som et lightprodukt, hvis kalorie-, sukker- eller fedtindholdet er reduceret med 30% i forhold til det originale produkt. Ofte bliver sødemiddel eller andet tilføjet for at opretholde smagen.

Han mener, at det er en tendens der er skadelig for vores evne til at kontrollere vores madindtag og forstå kroppens signaler.

"Jeg er ikke vild med det. Jeg er virkelig ikke vild med det. Jeg synes, det er en ærgerlig tendens, og jeg tror ikke, det er godt for vores kroppe. Vi lærer ikke at beherske os," siger Tobias Hamann og fortsætter med at forklare, hvordan det påvirker vores forhold til mad og sundhed.

Han påpeger, at sukkerfri alternativer ofte mangler den tilfredsstillelse, som ægte sukker giver, både smagsmæssigt og energimæssigt.

For Tobias Hamann er mad ikke kun næring, men også en sensorisk oplevelse, hvor smag og tekstur spiller en central rolle.

Han mener, at lightprodukter fjerner denne dimension og efterlader os med en mindre tilfredsstillende oplevelse, og kritiserer samtidig den underliggende antagelse om, at lightprodukter nødvendigvis fører til sundere vaner.

Tjener kassen på sine evner i køkkenet

Selvom han primært er kendt for at være god i køkkenet, så imponerer Tobias Hamann bestemt også på indtjenings-fronten, hvor han tilsyneladende har fundet en opskrift, der virker.

Tobias Hamann har gjort reklamekampagner og salg af køkkenmaskiner til en vaskeægte guldmine, som han selv nyder godt af.

I det seneste regnskabsår 2022/2023 har Tobias Hamanns virksomhed, som bærer hans eget navn, sat rekord med en indtjening på 1.602.746 kroner. Det er det højeste overskud i virksomhedens historie, som strækker sig over næsten seks år.

En stor del af disse indtægter - nærmere bestemt 880.829 kroner - er gået til løn for virksomhedens eneste ansatte - nemlig Tobias Hamann selv.

Det betyder altså, at han det seneste år har fået en månedsløn på lidt over 73.000 kroner, hvilket må siges at være en pæn hyre.

Efter skat har Tobias Hamann sikret sig et overskud på 555.705 kroner, hvoraf 61.000 kroner er blevet udbetalt som udbytte til ham selv.

De resterende 494.705 kroner er blevet tilføjet til virksomhedens reserve, hvor der nu står 1.170.970 kroner klar til fremtidige investeringer eller uforudsete udgifter.

Anbefalet til dig