Var det mon et tilfælde? Dronning Mary efterlignede dronning Margrethe

Kendte
Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB/Ritzau Scanpix
Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB/Ritzau Scanpix
Dronning Mary tog samme valg som dronning Margrethe.

Mest læste i dag

Der var et stænk af historie og nostalgi i luften, da dronning Mary strålede i Oslo ved gallamiddagen tirsdag aften. Med det kostbare perlepoire-diadem på hovedet, sendte hun måske en subtil og kærlig hilsen til sin svigermor, dronning Margrethe. 

For præcis 51 år tidligere bar dronning Margrethe nemlig netop dette diadem ved sit første statsbesøg i Norge.

Det skriver Billed-Bladet.

Når der skal vælges diadem, er det ikke blot et spørgsmål om æstetik: Det er en del af en kongelig tradition. Perlepoire-diademet er et af de mest ikoniske smykker i det danske kongehus, og det har en særlig plads i dronning Margrethes hjerte.

Diademet, som er en del af et større sæt, består af 18 pæreformede perler, der hænger fra diamantsmykkede arkader, alt sammen fæstnet på en diamantsmykket ring. Sættet inkluderer også en halskæde, øreringe og to brocher med brillanter.

Kongehuset skriver: “Dronningen (Margrethe red.) har båret diademet på flere officielle fotografier gennem tiden. Blandt andet det første som Danmarks regent i 1972. Før den tid har også Dronning Ingrid og Dronning Alexandrine båret diademet på officielle gallaportrætter i deres tid som Dronninger af Danmark.”

Når dronning Mary nu ifører sig dette historiske smykke, knytter hun et bånd til fortiden og understreger den kontinuitet, der kendetegner det danske monarki. 

Det er en påmindelse om, at kongehusets traditioner og værdier videreføres fra generation til generation, med respekt og kærlighed til de foregående dronninger.

Så var det med vilje? Måske var det et velovervejet valg fra dronning Marys side, en smuk gestus, der ærede dronning Margrethe og hendes regeringsperiode. Eller måske var det blot en tilfældig, men betagende gentagelse af historien.

Anbefalet til dig