Aalborgensisk iværksætter-virksomhed blander lydbøger og computerspil

14/09/2018

Helge Rahbek

Fra venstre til højre de tre stiftere af Mythmaker Media: Christian Lade, Mads Stagis og Jonas Bjerregaard.
Aalborgensisk startup-virksomhed giver dig muligheden for at ændre historiernes gang kun ved hjælp af din egen stemme.

Mest læste i dag

Mythmaker Media er en lille ny nordjysk virksomhed, der har løftet fortællingen ud af bøgernes støvede sider og ind i smartphones og computere og gjort fortællingerne interaktive.

Gennem Mythmaker Medias egen app, der hedder DigiFables, kan man fortabe sig i fortællinger, hvor man undervejs er nødt til at tage vigtige beslutninger, der kan ændre på hele historiens gang. En slags sammensmeltning af lydbøger og computerspil.

”Vi har lært en masse af at deltage i forskellige iværksætterforløb, nogle af de ting der går igen, er hvor vigtigt det er at vise produktet frem for at fortælle om det. Så nu er vi klar til at vise folk, hvor fantastiske fortællinger bliver, når man, som lytter bliver inddraget og ikke blot passivt hører en lydbog,” fortæller Christian Lade, der er en af de tre stiftere af Mythmaker Media.

Fremtiden ser spændende ud for Mythmaker Media, der gennem deres selvproducerede science fiction-eventyr A Code to Humanity, har gjort deres første skridt som pionerer inden for interaktiv lydfortælling. Det er ikke blot nye fortællinger, der er undervejs i den lille virksomhed, det er også spændende tiltag, der kan ændre på, hvordan man lytter til deres historier.

Samarbejde med Amazons virtuelle assistent

Mythmaker Media har oplevet forskellige samarbejder igennem både iværksætterforløbet Innovativ Vækst og i deres tid hos Nordjyske Mediers startup inkubator. For nyligt er et nyt samarbejde dog ved at tage form igennem Amazons virtuelle assistent Alexa.

”Vi er ved at undersøge muligheden for at implementere vores interaktive fortællinger i Amazons smarthome assistent "Alexa". Det glæder vi os utroligt meget til at tage hul på da det er en spændende platform, hvor man vil spille en historie ved at give Alexa stemmekommandoer. Den form for interaktion er værd at undersøge når vi har med interaktive lydbøger at gøre,” siger Christian Lade.

Er man nysgerrig på, hvordan Mythmaker Medias fortællinger tager sig ud, så kan man få adgang til deres interaktive historiefortællinger via deres DigiFables app, som kan findes på deres hjemmeside her.

 

Anbefalet til dig