Aarhus er en fantastisk by for de unge

Af: Kasper

|

15/11/2018

Selvom det også er dejligt at være gammel i den jyske hovedstad, så er det også nærmest en perfekt by at være studerende og i det hele taget ung i.

Lige nu læser andre også

Aarhus rummer så mange ting trods sin beskedne størrelse, at der er langt mere godt end dårligt at sige om byen. Læs med her i artiklen.

Går man en tur hen af strøget i Aarhus, får man nærmest kastet de seneste fodboldnyheder om AGF i hovedet. Går man lidt videre, møder man en flok unge mennesker, som er ude for at sprede kærlighed og give folk et par venlige ord med på vejen. Fem minutter efter er man pludselig ude ved vandet ved den nye smukke havneplads. Her funderer man lidt over, hvordan det gik til, at man gik direkte fra by til smuk natur på et øjeblik.

Og det er lige præcis dét, Aarhus kan. Der er natur, strand og storbyliv samlet i et, og derfor er det virkelig godt sted og område for de fleste. I det følgende vil vi dog kigge på, hvorfor det er så fedt at være ung i Aarhus.

Gode studiemuligheder

Selvom København stadig topper listen over danske studiebyer, primært på grund af størrelsen, så følger Aarhus tæt efter. Her finder du et universitet af international standard, og derfor vælger mange fra hele landet da også at rejse til Aarhus for at læse. Du kan stort set finde alle slags uddannelser i byen, og derfor er det selvfølgelig ikke så tosset at være studerende her.

Universitetsbygningerne er samtidig placeret, så der aldrig er ret langt til skole. Det skyldes selvfølgelig også byens relativt beskedne størrelse, hvor centrum er forholdsvis kompakt, så du aldrig har længere, end du kan overskue det til nærmeste læsesal.

Netop læsesalene er også i top i Aarhus. På Det Kongelige Bibliotek oplever du en virkelig god og behagelig stemning, hvor der er plads til enhver form for studieliv. Vil du have helt ro, kan du hoppe ovenpå, men du kan også gå i kælderen, hvor der er mere liv, men samtidig plads til at fordybe sig i sine studiesager.

Masser af andre unge

Det er selvfølgelig også værd at nævne, at der er så mange andre unge i byen, som gør det til en fremragende studieby. Aarhus har flest unge per indbygger af alle, og det kommer selvfølgelig til udtryk i studielivet, hvor der altid er folk, som står klar med en fest eller noget andet sjovt, man kan deltage i.

Sommeren er fantastisk

Er du i Aarhus om sommeren, ved du, hvorfor byen er så dejlig. Strandene er så tæt på, at det er en meget kort cykeltur. Derudover er det hurtigt at smutte en tur i skoven, hvis solen steger for meget, så du kan få et åndehul i det dejlige, varme vejr. Desuden har byen fået et nyt havnebad, som er voldsomt populært blandt de unge. Her kan du tage en dukkert meget tæt på byen.

Anbefalet til dig