Aarhusianerne finder fælles fodslag i en god sags tjeneste

Kort & Godt
Der bliver gået for velgørenhed i Aarhus. Foto: ECCO
Igen i år kan gåglade aarhusianere være med til at samle penge ind til et godt formål, når ECCO Walkathon den 28. september ”går en forskel” fra Bispetorvet i Aarhus med Jacob Riising som konferencier. I år er det 20. år i træk, at ECCO Walkathon finder sted i Danmark, og Aarhus er den tredje by, som eventen kommer til.

Mest læste i dag

Tilbage i slutningen af 90’erne ønskede ECCO’s grundlægger Karl Toosbuy at skabe et løb for folk som gerne ville gå. Det blev startskuddet til ECCO Walkathon, der i år ”går en forskel” for 20. år i træk sammen med tusindvis af danskere. Det er igen i år muligt at deltage i Aarhus, hvor Jesper Nøddesbo vil gå forrest med deltagerne. Der er tre ruter at vælge imellem: Familieruten på seks kilometer, Just Walk på 10 kilometer og Halvmarathon ruten på 21,6 kilometer for de mere gåglade.

Ligesom de forgangne år handler ECCO Walkathon om, at deltagerne "går penge ind med fødderne". For hver kilometer deltagerne går, donerer ECCO 7,50 kr. til enten Hjerteforeningen eller SOS Børnebyerne. Som deltager bestemmer du selv, hvilken af de to organisationer, der skal modtage dit bidrag.

”I mange år har motionstrenden været løb i alle afskygninger, men en gåtur som motionsform vinder større og større anerkendelse i hele verden – og så oplever vi hos ECCO, at det appellerer til mennesker at gå en tur for en god sag. Dette vil vi i ECCO fortsat stadig gerne udnytte til at give tilbage til det samfund både i Danmark og Globalt, som ECCO er en del af.  ECCO Walkathon er blevet et succesfuldt tilbagevendende event, som vi i ECCO er stolte af, i år kan fejre 20. år,” udtaler Vivi Okholm, Global Sponsorship og eventmanager i ECCO, og ansvarlig for ECCO Walkathon

En gåoplevelse ud over det sædvanlige

I alle byerne vil der være ruter for enhver smag, så man kan således både deltage med familien, med vennerne eller på egen hånd. I Aarhus kan man vælge mellem tre ruter: Familieruten på seks kilometer, Just Walk ruten på 10 kilometer og Halvmarathon ruten på 21,6 km. På Familieruten kan man i år finde sin indre detektiv frem sammen med Ramasjang Mysteriet, lede efter spor og forhåbentlig hjælpe Kristian med at finde den rigtig skurk. Just Walk ruten er til dig, som elsker en uforstyrret gåtur gennem byen og grønne områder. Endelig er Halvmarathon ruten til dem, der virkelig vil gå langt i den gode sags tjeneste.

Jacob Riising er konferencier, når ECCO Walkathon starter lørdag den 28. september på Bispetorvet i Aarhus.

ECCO Walkathon 2019 – Aarhus

  • 08.30: Halvmaratonruten sendes afsted
  • 09.30: Pladsen åbner – udlevering af gå-beviser og ECCO Walkathon-kit
  • 10.00: Officiel velkomst ved konferencier Jacob Riising
  • 10.15: Underholdning for børn og voksne, inden ruterne sendes afsted
  • 10.45: Just Walk-ruten sendes afsted (10 km)
  • 10.55: Familieruten sendes afsted (5 km)
  • 12.45: Donationen overrækkes
  • 13.00: Tak for i år

Efter årets gåevent i Aarhus kommer ECCO Walkathon til Kolding den 12. oktober som den sidste by i år.
 

Anbefalet til dig