Aarhusianske Vocal Line vandt Eurovision Kor Grand Prix

04/08/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Det aarhusianske kor Vocal Line sang sig til tops ved Eurovision Kor Grand Prix. (© PR-foto)
Aarhusianske Vocal Line vandt lørdag aften titlen som 'Eurovision Choir' efter at have sunget sig til tops blandt europæiske kor i Göteborg.

Mest læste i dag

Danmark stak af med sejren, da der lørdag aften for anden gang nogen sinde blev holdt Eurovision Kor Grand Prix. Danmark var repræsenteret ved det aarhusianske kor Vocal Line, dirigeret af Jens Johansen, og koret sang sig til tops med to numre, skrevet af henholdsvis Tina Dickow og Lisa Nilsson.

Finalen blev afviklet i Partille Arena i Göteborg i Sverige, og ligesom Eurovision Song Contest for popmusik blev finalen arrangeret af det europæiske radio- og tv-samarbejde, European Broadcasting Union, som DR er en del af.

De danske finalister er udpeget af DR, og vinderen blev fundet af en jury, som blandt andet kaldte det danske kors indsats for ”en overvældende følelse”.

Danmark og Vocal Line sikrede sig sejren foran ni andre deltagerlande, Belgien, Tyskland, Letland, Norge, Skotland, Slovenien, Sverige, Schweiz og Wales. I første omgang gik Danmark videre til finalen sammen med Letland og Slovenien, og her var Danmark så så overbevisende, at juryen til sidst udpegede Vocal Line som årets ’Eurovision Choir 2019’.

Sejrede foran 3500 i salen og seere i Europa

Danske Vocal Line sikrede sig sejren foran 3500 i salen i Göteborg, ligesom tv-stationer over hele Europa sendte finalen. DR1 sendte Eurovision Kor Grand Prix direkte med radiovært og Grand Prix-ekspert Ole Tøpholm og DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber som kommentatorer.

Modsat Eurovision Song Contest er der ingen aftale om, at vinderen skal arrangere det næste Eurovision Kor Grand Prix, men de danske vindere sikrede sig med sejren en rejse til World Choir Games 2020.

Ved det første Eurovision Kor Grand Prix i 2017 sejrede Slovenien, som også nåede finalen lørdag.

Det er muligt at se Eurovision Kor Grand Prix på DRTV, ligesom DR K viser finalen igen søndag klokken 17.25.

Anbefalet til dig