Afspærrede veje og pladser: trafikken i og omkring Viborg omlægges under Snapsting

Kort & Godt
Foto: Shutterstock
Når Viborg inviterer til Snapsting fra 21. – 30 juni, kan det ikke undgås at påvirke trafikken og støjniveauet. Alle beboere og andre, der bliver berørt af afspærringer, nedlagte p-pladser mv. får direkte besked via SMS.

Mest læste i dag

Her følger en liste over ændringer i trafikken, når Viborg holder snapsting sidst i denne måend. 

På Snapstings hjemmeside vil der løbende bliver opdateret, hvis der kommer yderligere ændringer. Desuden bliver der orienteret på Snapstings Facebook-side, hvis der skulle opstå trafikale ændringer.

Stænderpladsen

Stænderpladsen er spærret fra mandag den 17. juni frem til den 23. juni

Fredag den 21. og lørdag den 22. juni er der Vibstock festival på plænen ved Stænderpladsen med musikprogram begge dage.

En del af parkeringspladserne bliver brugt til scene, så det er ikke muligt at parkere her.  På den nærliggende VUC-parkeringsplads er der i weekenden tilladt offentlig parkering. 

Nytorv

Nytorv er spærret fra onsdag den 18. juni til den 02. juli.

Fredag den 21. juni til søndag den 30. juni er der mad og musik på Nytorv, som derfor er spærret for trafik. Kun beboere og personer med et ærinde må køre ind på St. Sct. Hans Gade alle dage.

Der er musik hver aften på Nytorv, så der må forventes et lidt højere lydniveau end normalt indtil kl. 23.00. Fredag den 21. juni og lørdag den 22. juni samt fredag den 28.juni og lørdag den 29.juni vil der dog være musik til kl. 01.00

Domkirkepladsen

Domkirkepladsen er spærret fra tirsdag den 18. juni til søndag den 02. juli. Ensretningen i Skolestræde er ophævet i denne periode.

Fra fredag den 21. juni til lørdag den 29. juni er der koncerter og mulighed for spisning på omkirkepladsen.

Rundt om i byen

Fra fredag den 21. juni og frem til torsdag den 27. juni er der Snapsting for Børn på Borgvold samt Sankthans aften for børn og voksne.  Der vil være ganske små ændringer i trafikken på Borgvold af hensyn til de mange børn, der ankommer i bus.

Søndag den 23. juni arrangerer Viborg Atletik og Motion Viborg Halvmaraton med start og mål på Atletikstadion på Vinkelvej og ud i den smukke natur omkring Søndersø. Her vil der være få og små trafikale udfordringer.

Tirsdag den 25. juni er der Seniorfolkemøde på Ønæs. Også her vil der være ganske små trafikale ændringer.

Lørdag den 29. juni fyldes gaderne dagen igennem af motionister og tilskuere, når Hærvejsmarchen og Hærvejsløbet kommer igennem byen. Derfor er Rødevej spærret for trafik hele dagen.

Hærvejsløbet ankommer med ca. 6.500 ryttere ad Søndersøvej og Koldingvej, Lyngvej/Gl. Århusvej. Det betyder, at Gl. Århusvej kan være spærret periodevis mellem kl. 12.00 – 23.00.

På udsatte steder på ruterne er der udstationeret Politihjemmeværn og synlige frivillige, som vil hjælpe trafikanterne frem til deres destination.
Lyngvej vil være ensrettet fra Koldingvej mod Gl. Århusvej, og beboere i området bedes så vidt muligt undlade at benytte Lyngvej, men finde alternative veje.

Ll. Sct. Hans Gade er spærret ved St. Sct. Hans Gade under cykelløbet, men det er muligt at køre via Sct. Mogens Gade via Pumpetorvet.

Lørdag den 29. juni 2019 kl. 20.00-22.00 vil amerikanerbilklubben Alley Cat cruise igennem indre by med ca. 500 flotte køretøjer fra deres festplads på Dyrskuepladsen, Fabrikvej ad de sædvanlige ruter.

Vi beklager på forhånd de gener, I må opleve, men håber samtidigt, at I med et stort smil i hjertet går ud i byen og deltager i Snapsting 2019 sammen med os.

 

Anbefalet til dig