Animation af Grisse og Basse pynter Viborg Museum til jul

Af: Helge Rahbek

|

07/12/2018

Facaden på det gamle Viborg Museum på Hjultorvet bruges som lærred for ny flot, udendørs animation i Viborgs bymidte den 21. og 22. december.

Mest læste i dag

Familier, der gæster Viborg fredag og lørdag i weekenden op til jul, kan glæde sig til at komme i julestemning med de animerede julegrise, Grisse og Basse, som er skabt af Viborg-firmaet Sønc. 

De to grise gør sig stor umage med at pynte op til jul og udsmykke den statelige, hvide bygning på Hjultorvet. Men da en iskold julestorm lægger vejen forbi torvet, fryser al pynten til is og går i stykker, og julehyggen er fuldstændig spoleret!

Mon de to grise kan nå at pynte op igen og redde julen? Det er et spørgsmål, som Viborg Kommunes projektleder for animation, Henriette Svenstrup ikke helt kan svare på, men hun har en bøn: 

"Jeg er ret sikker på, at Grisse og Basse får brug for hjælp, hvis julen skal reddes. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at så mange børn og voksne som muligt kommer forbi og hjælper dem."

Forestillingen er gratis for publikum og varer cirka 5 minutter. Den vises tre gange både fredag og lørdag, når mørket har sænket sig over Hjultorvet, nemlig kl. 17.00, 18.00 og 19.00.

Julehjælp

Viborg Kommune har tidligere stået for udendørs animationsforestillinger som den populære ”Himlen over Viborg” på Viborg Domkirke, hvor store projektorer skyder lys og billeder på kirkens mure.

Samme avancerede projektorudstyr bruges nu til at skabe julestemning på Hjultorvet, og eventet bidrager dermed til opfyldelsen af Viborg Kommunes ambition om, at historiske og markante bygninger i kommunen skal udgøre gigantlærreder for lys- og animationsshows.

En lille krølle på historien er, at det hele ikke kunne have ladet sig gøre uden hjælp fra reklamebureauet MyMind, som har til huse på Hjultorvet, fortæller Henriette Svenstrup afsluttende:

"MyMind har nemlig stillet vinduer og lokaler til rådighed, så de store projektorkanoner kan få den helt rette vinkel på museets facade. Uden deres store velvillighed kunne Grisse og Basse slet ikke julepynte Hjultorvet, så jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle på bureauet for deres julehjælp."

Anbefalet til dig