Arbejder du i Odense? Gør klimaet en tjeneste

Kort & Godt
Foto: Shutterstock
Kender du Earth Overshoot Day? Det er navnet på den dag, hvor naturens egne ressourcer for et år er brugt op.

Mest læste i dag

Den dag skulle gerne falde så sent på året som muligt, men i 2018 faldt den allerede den 1. august. Det er blot ét faktum blandt mange, der viser, at vi mennesker overforbruger, og at vi belaster klimaet unødigt hver eneste dag.

Vi har set lidt nærmere på, hvordan du som arbejder lige her i Odense, med meget få midler, kan være med til at gøre en forskel og dermed gøre klimaet en stor tjeneste.

Kør sammen

For tiden er der enormt meget tale om, hvordan de mange biler på vejene belaster klimaet rigtig meget. Og det er, fordi der altså virkelig er noget om det. Derfor handler vores allerførste idé også om lige netop det.

Du ved det sikkert allerede: Du skal allerhelst bruge bilen så lidt om overhovedet muligt. Bor du i Odense eller omegn, og tager du ikke allerede cyklen på arbejde, bør du på det kraftigste overveje det. Der er dog rigtig mange pendlere, der kommer til Odense hver dag for at arbejde. For dem er det naturligvis sværere. Her kan du tænke over enten at tage toget frem for bilen, og ellers kan du få stablet en kørselsordning på banen sammen med en håndfuld kolleger. Skal du endelig tage bilen, er det bedst at fylde den op. Så har du og dine eventuelt fire andre kolleger i bilen allerede sparet vejene for fire biler hver dag.

Husk klimaet i frokostpausen

Selv ikke når du holder frokostpause på arbejdet, slipper du for at tænke på klimaet. I frokostpausen kan du dog gøre det på en yderst behagelig og komfortabel måde. Det er her, able kommer ind i billedet. able er en af landets førende leverandører af frokostordninger til virksomheder, og de står altså også for catering i Odense. I mere end 13 år var able kendt som Frokost.dk, men vælger nu at tage en ledende stilling i en mere bæredygtig frokostordning. For hos able fokuserer de ikke kun på lækker og varieret mad. De sætter også en ære i at bruge så lidt emballage som muligt, ligesom de også sørger for, at den emballage, de så bruger, er så miljøvenlig som muligt. Derudover er alle deres køkkener trænet i plantebaseret mad. De kan både lave det, og så har de en helt grundlæggende viden om plantebaserede fødevarer. Disse tiltag er alle en del af ables nye koncept, som gør op med de udfordringer vores alles klima og miljø står over for.

Genbrug på arbejdspladsen

Vores tredje og sidste tip til, hvordan du hjælper klimaet, mens du er på arbejde, omhandler genbrug. Det lyder måske mere omfattende, end det i virkeligheden er. Der skal nemlig meget lidt til, før det batter i det store hele. Brug eksempelvis begge sider af dit notespapir, før du smider det ud. Spar på plast-merchandise som eksempelvis balloner og kuglepenne, og sørg desuden for at tænke dig om en ekstra gang, inden du printer.

Med disse få gode råd gør du allerede en stor forskel for klimaet, mens du er på arbejde.

Anbefalet til dig