Avanceret algoritme mener at have fundet Aarhus bedste spisesteder

13/11/2018

Helge Rahbek

Internettet drukner i anmeldelser af restauranter og spisesteder fordelt på mange forskellige hjemmesider, og det kan være svært at finde ud af, hvor de bedste madoplevelser er. Også i Aarhus. Derfor har den nye app Eatie samlet alle anmeldelser ét sted og udregnet en topliste over Aarhus’ bedste restauranter og spisesteder.

Mest læste i dag

Aarhus’ madscene vokser år for år, restauranter lukker og nye kommer til, men selvom nettet flyder med gæsteanmeldelser fordelt på mange hjemmesider, kan det være svært at gennemskue, hvor man får den bedste mad, stemning og service.

Derfor er et hold af IT-nørder og madelskere (aka eaties) gået sammen om at udvikle en ny app og hjemmeside, der skal gøre det nemmere at finde de bedste spisesteder i nærheden.

“Vi indsamler data og anmeldelser på over 6000 spisesteder i Danmark, der allerede er tilgængelig på nettet. Vi har udviklet en algoritme, der udregner en score for hvert spisested på tværs af deres anmeldelser på for eksempel Google, Tripadvisor og Yelp, som gør det muligt at rangere spisestederne i en topliste på baggrund af deres score,” siger Morten Lie Jørgensen, Eaties direktør. 

Restauranternes IMDB

Eatie er både blevet kaldt “Restauranternes Trivago” og “Restauranternes IMDB” - og dét er ikke uden grund. På baggrund af over 2 millioner anmeldelser udregner Eatie en score mellem 1 og 10 for de danske spisesteder, der let giver overblik over, hvordan tidligere gæster har bedømt stedet på baggrund af deres forventninger til stedet. Der er derfor ikke tale om en manuel vurdering, men en datadrevet proces, som illustrerer hvad folket mener om spisestederne og ikke hvad teamet bag Eatie selv mener.

"Vi har en masse fede features, som vi gerne vil realisere i fremtiden, men lige nu er én af dem, at man som bruger kan lave lister over sine yndlings-spisesteder og snart følge sine venners lister. Vi har sørget for, at der er masser af inspiration at hente i appen og har gjort det nemt for brugerne at søge efter den type mad, man ønsker, finde de nyeste restauranter og meget mere,” fortæller Morten Lie Jørgensen.

Aarhus' bedste spisesteder

Ifølge Eatie og deres algoritme, er der i øjeblikket fem aarhusianske spisesteder, som lige nu kæmper om førstepladsen med den samme flotte score på 9,8 ud af den maksimale score på 10.

Hvis man så tror, at der er tale om Aarhus fire Michelin-restauranter og en enkelt bobler, kan man godt tro om igen. Én enkelt af Michelin-restauranterne har dog fundet vej til toppen, men derudover er der også et pizzaria, en sandwich-bar og en økologisk café, som scorer højt. 

Aarhus fem bedste spisesteder ifølge Eatie:

Restaurant Frederikshøj

Restaurant Koch

WeFeat

Dania Tapas & Sandwich

Adagio

Se hele Aarhus’top 25 her: https://www.eatie.dk/bedste-restauranter-aarhus

Eaties app og hjemmeside gik i luften i sommeren 2018 og målet er at gøre det muligt at booke bord på samtlige restauranter og spisesteder i hele Danmark.

 

Anbefalet til dig