Beslutningen er truffet: Løbehjul skal rulle i Aalborg

27/08/2019

Christian Granhøj Skouboe

Snart vil aalborgenserne kunne tage et løbehjul rundt i byen. Foto:Shutterstock
Aalborg Kommune søger nu en samarbejdspartner til at rulle elektriske lø-behjul ud i Aalborg. Der ønskes aftale om en toårig forsøgsordning med en leverandør af en deleordning på op til 100 elektriske løbehjul.

Mest læste i dag

De elektriske løbehjul er en attraktiv transportform for mange, der breder sig til flere og flere kommuner. Derfor vil Aalborg Kommune nu indgå et samarbejde med en leverandør, som får tilladelse til at udleje el-løbehjul på kommunens arealer. Samarbejdet vil være uden omkostninger for Aalborg Kommune, men kommunen forpligter sig til at udpege og stille områder til rådighed på offentligt vejareal, hvor der kan defineres knudepunkter / stationer for deleløbehjulene. 

"Med de 100 nye deleløbehjul sætter vi fokus på at tilbyde en pendlerløsning i tilknytning til de større knudepunkter og destinationer i Aalborg. Formålet er at udvide mobilitetsudbuddet og gøre flere mobile. Aalborg Kommune vil samtidig gerne højne grønne alternative transportformer i en kombination med fx kollektiv trafik for at opnå færre bilture", udtaler Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen i en pressemeddelelse.

Forsøget løber over en 2-årig periode med efterfølgende evaluering i 2021.

Aalborg Kommune skal efter endt forsøgsperiode have udleveret bl.a. tracking data fra leverandøren omkring brugen af løbehjul, disse data skal medvirke til evalueringen af forsøget. Evalueringen af forsøget skal bidrage med en vigtig erfaring omkring fordele og ulemper, som kan bruges til det videre arbejde med el-løbehjul og andre nye mobilitetsformer.

Óm løbehjulene i Aalborg

  • Der er stor fokus på trafiksikkerhed under implementeringen af forsøget. Derfor er planen at følge erfaringen og tilgangen fra andre byer bl.a. fra et lignende samarbejde i Århus.
  • Antallet af løbehjul skal variere ud fra efterspørgsel pr. station, så byens pladser og gaderum ikke oversvømmes af løbehjul, men der vil som minimum stå 3-5 løbehjul ved hvert knudepunkt.
  • Løbehjulene til forsøget skal overholde bestemmelserne i hhv. 'Bekendtgørelse om for-søgsordning for motoriseret løbehjul' og 'Færdselsloven', og samarbejdet vil være uden omkostninger for Aalborg Kommune.

Anbefalet til dig