Børn donerer legetøj: Skal sikre en glædelig jul på krisecentre og hospitaler

Kort & Godt
Ældre legetøj kan få nyt liv og bringe glæde til andre børn. Foto: Shutterstock
Legetøjsvirksomheden Børnenes Kartel sætter gang i en stor juleindsamling 1. december. Med juleindsamlingen ”Julehelt” opfordrer Børnenes Kartel børn i alle aldre til, at donere det legetøj, de er vokset fra. Det donerede legetøj bliver foræret i gave til børn på krisecentre og hospitalers børneafdelinger i flere større byer i Jylland.

Lige nu læser andre også

At få julegaver er en skøn tradition og en selvfølge for langt de fleste børn.  Men for børn, der befinder sig i en sårbar situation, kan en ekstra julegave givet med kærlighed gøre dagen lidt lysere og for en stund lede tankerne væk fra alt det ubehagelige, der sker omkring dem. 

Med legetøjsindsamlingen ”Julehelt” ønsker Børnenes Kartel at give børn mulighed for at drage omsorg for andre børn, der på den ene eller anden måde har det svært i julen. Det kan være børn, der er med deres mor eller far på et krisecenter eller syge børn, der er indlagt på hospital.

Et af de steder, hvor legetøjet kan doneres er hos Børnenes Kartels butik i Aalborg, der ligger i butikscenter Shoppen på Vandmanden 5 i 9200 Aalborg SV. Det oplyser Børnenes Kartel i en pressemedddelelse. Derudover kan legetøj også doneres i kædens to butikker i Herning samt den i Silkeborg. 

”Vi har længe haft et ønske om at lave et julearrangement i vores butikker, som rammer det, vi synes julen helt grundlæggende handler om, nemlig at give og gøre andre glade. Så nu vender vi legetøjsbutikken på hovedet og giver børn mulighed for at forære noget af deres knuselskede legetøj videre til et andet barn. Det er vores håb, at det barn, der modtager legetøjet, kan mærke giverens omsorg og omtanke," fortæller Heidi Ritter, som er ejer af Børnenes Kartel - inden hun fortsætter:  

"Legetøjet kan være en bamse eller dukke, man har krammet og leget med, et spil man har været dybt optaget af eller en flot legetøjsbil, man i fantasien har været på langfart i. Legetøj som har været leget med og været højt elsket.”

Doneret legetøj sendes til krisecentre og hospitaler

Børnenes Kartel har indgået aftaler med flere krisecentre og børneafdelinger på hospitaler i flere større byer i Jylland. Her står man parat til at modtage legetøjet og fordele det til børnene på centrene og afdelingerne. Langt det meste af legetøjet vil nå frem inden juleaften, så det vil blive givet i julegave til børn, der befinder sig på krisecentrene eller er indlagt over julen.

Sådan doneres legetøj

  • I alle Børnenes Kartel fire legetøjsbutikker vil børn fra d. 1. december kunne henvende sig til personalet og donere deres legetøj til juleprojektet. I hver butik vil der blive opstillet en boks, hvori legetøjet kan lægges.
  • Barnet opfordres til at give legetøjet et knus, inden det doneres, så knuset sendes videre til modtageren.
  • Når et barn har doneret sit legetøj, hædres det med en sticker med påskriften ” Julehelt”. Desuden forærer Børnenes Kartel en rabatkupon på 10%, som kan benyttes i de fire butikker samt på borneneskartel.dk til og med d. 23. december 2019.
  • Børnenes Kartel opfordrer til, at det legetøj, der afleveres, er i god stand og stadig kan leges med. Legetøj man selv gerne vil modtage i gave.

 

 

Anbefalet til dig