Børn i Aalborg får fremover mulighed for at gå gratis til musikundervisning

Kort & Godt
Foto: Det Obelske Familiefond
Takket være en donation på 1,2 millioner kroner fra Det Obelske Familiefond får børn fra forskellige kulturelle og sociale baggrunde nu mulighed for at modtage gratis musikundervisning på det nyoprettede Goldschmidts Musikakademi Aalborg.

Mest læste i dag

Det er populært at modtage musikundervisning. Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik går hele 6.255 børn og unge på musikskole i Aalborg, hvilket er en stigning på hele 25 procent siden statistikkens begyndelse i 2012.

Det er dog ikke alle børn, der af økonomiske eller sociale årsager har mulighed for at gå på musikskole. Det Obelske Familiefond har derfor doneret 1,2 millioner kroner til Goldschmidts Musikakademi Aalborg, der tilbyder gratis musikundervisning og lån af instrument til børn fra forskellige kulturelle og sociale baggrunde. På Goldschmidts Musikakademi Aalborg er man taknemmelig over den store donation:

”Donationen fra Det Obelske Familiefond har betydet alt for os. Den har gjort, at vi er kommet godt i gang, og vi kan derfor allerede nu tilbyde højt kvalificeret undervisning fra professionelle musikere”, fortæller Lise Gam-Jensen fra Goldschmidts Musikakademi Aalborg og fortsætter:

”På Goldschmidts Musikakademi ønsker vi at give børn, som ellers ikke ville få chancen, mulighed for at dygtiggøre sig inden for musikken. Vi vil gerne give dem et stærkt fællesskab med musikken som samlingspunkt på tværs af kulturer og sociale skel. Her kan de dygtiggøre sig i trygge rammer og opleve, at de vokser både musikalsk og menneskeligt”.

Erfaringer fra hovedstaden gør gavn i Aalborg

Det nye musikakademi i Aalborg udspringer af Goldschmidts Musikakademi København, der er et af Det Obelske Familiefonds signaturprojekter. Med akademiet i Aalborg bliver der således bygget bro mellem fondets aktiviteter i Nordjylland og København:

”Goldschmidts Musikakademi rummer både elementer fra vores musikstrategiske indsats og det socialstrategiske område, og det er dermed blevet et af vores signaturprojekter. Musikakademiet har haft stor succes i København, og det glæder os derfor, at der nu også kommer et akademi i Nordjylland. Det er med til at samle indsatsen og styrke vores aktiviteter i både Nordjylland og København”, siger direktør i Det Obelske Familiefond Michael Bjørn Nellemann.

Goldschmidts Musikakademi Aalborg har selvstændig status, men er omfattet det københavnske akademis virkefelt og regler. Donationen omfatter en treårig projektperiode, og midlerne skal primært gå til undervisernes løn. Dertil kommer udgifter til instrumentindkøb, vedligehold og administration.

Undervisningen foregår på Trekanten i Aalborg Øst og Fristedet i Aalborg SØ, hvor der netop er blevet oprettet en afdeling. På sigt har Goldschmidts Musikakademi Aalborg planer om at oprette endnu en afdeling i Nørresundby.

 

Anbefalet til dig