Børnehuset Blækspruttens jubilæum blev fejret med manér

05/10/2018

Helge Rahbek

Kæmpekaninus og klovnen Gustav underholdt både børn og forældre ved Børnehuset Blækspruttens 40-års jubilæum fredag formiddag. Det blev en stor succes.

Mest læste i dag

Kæmpekaninus hentede børnene på deres stuer i den integrerede institution i Brejning og fjollede med dem her fredag formiddag. Efter hurtigt hamskifte tog Trylleklovnen Gustav over, da børn og ansatte i Blæksprutten havde samlet sig i idrætssalen.

Herefter underholdt Gustav de begejstrede børn i alderen 0-6 i en hel time, mens grinene nåede landingsbanelydstyrke. Som mere og mere gråhåret forælder må man beundre, at klovnen havde børnenes udelte opmærksomhed i så lang tid. Fjollerier afløste tryllekunster – og vice versa.

Klovnen Gustav hev både børn og det pædagogiske personale på scenen, hvor de sidstnævnte blev klædt ud, og i liggende tilstand fik slået en brosten på maven over af en hammersvingende klovn, og de måtte også lege fakir på sømbrættet.

Pædagogmedhjælper Thomas Pedersen som fakir på sømbrættet.

Og mens børnene sad pænt på gulvet i starten, blev der større og større konkurrence om at komme på scenen, i takt med at showet skred frem.

Dobbelt op på jubilæum

”Det er gået godt, og klovnen Gustav har lavet en kanongodt trylleshow,” sagde en begejstret institutionsleder Jess B. Christensen, da jeg efter showet spurgte, om han var tilfreds. Han fortsatte: ”Og børnene har moret sig. Det kan man se på deres glade ansigter.”

Skribentens datter, Amalie Bonde, var en af de børn, som hyggede sig storartet.

Selvsamme Jess B. Christensen netop fejret sit 20-års jubilæum i børnehaven, de seneste mange år som leder af den selvejende institution (der indtil sidste år hed Brejning Fritidscenter). 

Fredag eftermiddag bød børnehaven så børnene og deres forældre til te/kaffe, saftevand og kage – men underholdningen var helt i børnehøjde.

Og sådan skal det være!

Du kan se flere billeder i galleriet foroven.

 

Anbefalet til dig