Bombetruslen: Bygninger fortsat afspærret - politiet svarer på spørgsmål i gaderne

Kort & Godt
Lokalpolitiet er fredag tilstede ved TECHCOLLEGES bygninger på tværs af Nordjylland. Foto: Nordjyllands Politi
Fredag er Nordjyllands Politi tilstede ved TECHCOLLEGES bygninger, så de kan svare på spørgsmål om torsdagens bombetrussel fra skolens elever eller andre borgere, som føler sig utrygge.

Lige nu læser andre også

Torsdag efterforskede betjente og bombehunde fra hele landet en bombetrussel mod TECHCOLLEGE. Fredag er flere af skolens afdelinger fortsat lukket.

For at genskabe trygheden hos forældre, elever, lærere og andre, der måtte være berørt af bombetruslen, vil Nordjyllands Politi i morgen fredag den 26. april 2019 fra morgenstunden være til stede på Gabels Torv ved Aalborg Tekniske Gymnasium / Friis. Det oplyser Nordjyllands Politi. Her kan forældre, elever eller andre få sig en snak med lokalpolitiet og er velkommen til at stille spørgsmål.

Det samme gør sig gældende ved TECHCOLLEGEs afdeling på Kirketoften 5, 9500 Hobro. Her vil lokalpolitiet ligeledes stå klar fra fredag morgen. Nordjyllands Politi vil på lignende vis løbende være til stede ved skolens forskellige adresser, efterhånden som afspærringerne kan ophæves og afdelingerne kan åbnes igen.

”Vi tager bombetrusler særdeles alvorligt. Så vores opgave er også at genskabe trygheden ved at være synlige og være til rådighed for borgere, elever og beboere i de berørte områder,” siger politiinspektør Ole Kristensen, ansvarlig for indsatsen. 

Fortsat afspærringer


Lige nu arbejder bombehundene på Øster Uttrup Vej og på Sigrid Undsets Vej i Aalborg og Aalborg Øst – senere indsættes de på Struervej i Aalborg Øst og Teglværket i Nørresundby, der også skal undersøges.  

”Det kommer til at tage det meste af dagen, men de adresser, vi har undersøgt, er genåbnet, og der er der trygt at være,” siger Ole Kristensen.
 

Efterforskning på fuldt tryk

Nordjyllands Politi har lige siden anmeldelsen efterforsket intenst i sagen for at finde frem til den mulige gerningsmænd. Der er tale om en bred efterforskning, og der er flere spor, der undersøges, herunder især tekniske. 

”Vi lægger meget energi i at få sagen opklaret, men vi kan ikke udtale os yderligere af hensynet til den videre efterforskning,” siger Ole Kristensen. 

Ovenpå truslen - hvem skal i skole hvornår?

Forældre og elever bedes orientere sig på TECHCOLLEGES hjemmeside, hvor skolen løbende opdaterer, hvilke afdelinger der har undervisning og hvornår.

 

 

Anbefalet til dig