Brødrene Garmark fejrede ny bog sammen med War Drums og Hantwerk

04/09/2018

Rikki Tholstrup Jørgensen

I lørdags bød Brødrene Garmark på reception i en noget anderledes version end pindemadder og bobler. Receptionen for deres seneste roman Love City blev holdt på Hantwerk, og ud over salg af signerede bøger, havde brødrene fået skabt deres egen øl af Humleland, Bistro Goulo lavede Caribisk inspireret mad og dj T-Love spillede hele aftenen.

Mest læste i dag

Brødrene havde endvidere fået sponsoreret et væld af gaver til deres amerikanske lotteri samt indbudt det Aarhusianske synthbrutality band War Drums til at spille en eksklusiv koncert for gæsterne. Og som toppen af kagen gik noget af salget fra øl, mad og bøger til nødhjælpsarbejde på De Amerikanske Jomfruøer, der blev hærget af to orkaner sidste år og efterlod tusindvis af mennesker hjemløse og uden arbejde.

Men hvorfor gøre så meget ud af en bogreception?

”Vi havde simpelthen lyst til at lave noget helt andet, end det man plejer,” starter David. ”Vi havde en vision om at samle kunstneriske og kreative kræfter og gøre det til noget helt særligt, at udgive en bog.”

”Vi har fået lavet filmiske teasers til bogen af Aarhusbaserede Brain Wave, og filmene har deres egen underliggende musik lavet af War Drums, der så på den måde har lavet bogens eget lille soundtrack,” fortsætter Stephan. ”Det ene førte det andet med sig, og vi har simpelthen haft det bedste samarbejde med de mennesker, der har hjulpet os med at realisere vores vision.”

”I forhold til indsamlingen til nødhjælpsarbejdet, så foregår det meste af nye vores roman på St. Thomas og St. John. Vi har lånt øerne til bogen, og føler derfor, at vi gerne vil give noget igen. Øerne er jo tidligere danske, og selvom ingen måske husker tiden dengang, så er mange navne på byer og gader og så videre stadig dansk-klingende. At blive ramt ikke bare en gang, men to gange af så ødelæggende naturkræfter som kategori 5 orkaner, der udsletter ens liv og levevej må være frygteligt,” forklarer David.

”Der er stadig brug for nødhjælp til basale ting derovre, og vi er af den opfattelse, at man skal hjælpe der, hvor man kan, så indsamlingen til nødhjælp til øerne faldt naturligt,” fortsætter Stephan. Indsamlingen foregår gennem Røde Kors.

Love City handler om Sam og Danny, der tager til St. John, hvor en epidemi er brudt ud. Sam er nødhjælpsarbejder og Danny passer på hendes gruppe sammen med sit hold af soldater. Ingen ved hvilken epidemi der er tale om, men lægerne tror det er malaria. Øerne er i undtagelsestilstand, da revolutionæren King Malcolm har samlet en hær og har erklæret, at øerne vil løsrive sig fra USA, som han ikke mener hjælper dem nok. Men efterhånden finder Sam og Danny ud af, at det ikke er malaria, men noget helt andet og anderledes mørkt, der hærger St. John. Trådene fører tilbage til 1751, hvor lægen Kramer indfanger en ildflue på Slavekysten. Snart må de slå sig sammen med King Malcolm i kampen på overlevelse. For Malcolm ved noget om sygdommen, som de ikke gør.

”Hvor temaet i vores første roman Rakelsminde var flugt, er temaet i Love City oprør. Under dette ligger naturens uovervindelighed, tabt kærlighed og mistede drømme,” siger Stephan.

”Og gys, masser af gys, selvfølgelig,” afslutter David.

Love City er ude nu på bog, e-bog og lydbog.

 

 

Anbefalet til dig