Tirsdag den 9. oktober blev de 'De Økologiske Køkkenroser' uddelt for sjette år i træk. Prisen gives til køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer og dermed kan fungere som inspiration for andre køkkener i det offentlige.
Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) roser Byens Køkken for indsatsen:
"Det er rigtig flot, at Byens Køkken endnu engang vinder en fornem køkkenpris. Det er resultatet af et årelangt og målrettet arbejde med at bringe økologi og friske, lokale råvarer i gryderne til borgerne i Odense, og det understreger igen køkkenmedarbejderens engagement og høje faglighed. Godt gået!"
Med 'De Økologiske Køkkenroser' vil Landbrug & Fødevarer - sammen med juryen bestående af FOA, 3F samt Kost- & Ernæringsforbundet - gerne belønne de fagfolk, der har stærke holdninger til råvarerne og har fokus på sæson, mindre madspild, økologi og kvalitet.
Juryen gav i år prisen til Byens Køkken med begrundelsen:
"Med 3000 daglige måltider er det forbilledligt, at stort se alt i jeres køkken produceres af friske råvarer, at I gør en dyd ud af at samarbejde med økologiske producenter, og selvfølgelig at I har det økologiske sølvmærke. I er et levende bevis på, at man i storproduktioner sagtens kan lave velsmagende mad af friske, danske og økologiske råvarer, uden det behøver at koste mere."