Danmarks bedste lastbilchauffør kommer fra Horsens

Kort & Godt
Foto: Scania
Den 23-årige chauffør Alexander Staun fra Horsens i Østjylland vandt i weekenden Danmarksmesterskabet i Scania Driver Competitions 2018/2019 foran den tidligere europamester.

Lige nu læser andre også

Feltets yngste chauffør vandt konkurrencen foran Lars Søndergaard, der er den regerende europamester og Brian Poulsen, der vandt danmarksmesterskabet i 2012. I finalen, som blev afviklet i forbindelse med åbent hus i Ishøj, dystede i alt 12 finalister i forskellige lastbilrelaterede discipliner som manøvre- og økonomikørsel, lastsikring, tekniske øvelser og førstehjælp.

I finalens sidste runde kørte Alexander og Lars head to head i den svære manøvredisciplin ’Knock the King’, der kræver en rolig, effektiv kørsel og overblik bag rattet. Mens Lars havde besvær med en af de bagerste kegler, havde Alexander ingen problemer undervejs, og i overbevisende stil kunne Alexander tippe den sidste kegle og løbe mod flaget og hans første danmarksmesterskab i Scania Driver Competitions.

Med på et afbud

Det var den unge chaufførs driver coach fra Scania Danmark, Henrik Holm, der først opfordrede Alexander til at tilmelde sig konkurrencen.

"I forbindelse med en af mine coaching-samtaler spurgte Henrik, om jeg havde tilmeldt mig Scanias chaufførkonkurrence – han mente nemlig, at jeg kunne klare mig godt. Så snakkede jeg lidt med Lars Søndergaard, som jeg kører med indimellem, der også syntes det kunne være sjovt, hvis jeg var med. Jeg tilmeldte mig derfor til den indledende FMS-runde for at se, hvordan jeg ville klare mig i forhold til de andre deltagere," fortæller Alexander.

Over fire uger blev Alexanders kørsel analyseret og sammenlignet med de andre FMS-deltagere, og her måtte Alexander desværre se sig placeret på en 9. plads og dermed én placering fra at gå videre til de regionale finaler. Et afbud fra en anden deltager betød dog, at Alexander igen var med i konkurrencen, og med sejren i weekenden sætter han en tyk streg under sine evner som lastbilchauffør.

"Jeg er rigtig glad og stolt over min sejr. Det var fedt at køre head to head mod Lars i finalen. Jeg kender jo Lars og konkurrerede mod ham til regionalfinalen i Herning, hvor han slog mig, så jeg vidste godt, hvor dygtig han er," siger Alexander.

Som dansk vinder skal Alexander Staun den 23.-25. maj 2019 repræsentere Danmark i den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje mod 27 andre dygtige lastbilchauffører. Her bliver der for alvor noget at køre om, for den samlede vinder belønnes nemlig med en fabriksny Scania-lastbil til en værdi af 100.000 euro.

Fakta: Alexander Staun

  • 23 år og uddannet lastbilchauffør
  • Interessen for lastbiler kommer fra hans bedstefar og onkel, som han kørte med som barn
  • Alexander har selv kørt lastbil siden han var 18 år
  • Han kører forskellige former for transport i det jyske
  • Til dagligt kører han en Scania S 500 hos Niels Hansen Transport

Anbefalet til dig