Danskerne er blevet meget mere digitale

01/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Vi ved det nok godt, og vi kender det formentlig selv. Vi bruger internettet til alt. Til underholdning, til informationssøgning og til kommunikation. Men, hvad er det lige, der er sket?

Mest læste i dag

Internettet er blevet revolutioneret. Og sammenlignet med 90’erne er det næsten ikke genkendeligt længere. Det tilbyder et væld af muligheder, og det er med til at gøre hverdagen for os danskere langt nemmere. Det skyldes i høj grad, at udbyderne på internettet har fokus på brugervenligheden. Og det offentlige er helt med på denne bølge. For i 2017 har der aldrig været så mange danskere, som bruge de offentlige digitale services. Og det siger lidt.

Større fleksibilitet og muligheder

I 2020 bliver det velkendte NemID kort skiftet ud med en digital løsning. Dette er blot et af mange eksempler på, hvordan digitaliseringen hele tiden udvikler sig. Og hvordan der konstant kommer nye løsninger.

Ændringen i NemID har til formål at gøre det endnu nemmere for danskerne. Det skal være muligt kun at have samlet sit digitale id et sted. Og det skal være ved denne nye løsning. Så når man siger, at internettet giver anledning til alt, så er det ikke forkert.

Med internettet er det muligt at tilpasse sig efter, som man har lyst. Det er nemt, bekvemt og det er begrænset, hvor meget du selv skal gøre. Og det er netop derfor, at det offentlige også haft stor succes med deres digitale løsninger.

I forhold til at handle online er det ikke blot tøj, sko, computere og lignende, der reklameres med. I de seneste år er flere dagligvarebutikker også kommet med. Dette er blot endnu et tegn på brugervenlighed og mulighederne med det online univers.

Underholdning til alle størrelser

Internettet byder som bekendt også på mange timers sjov. Og det gælder både for børn og voksne. Fra små kender de fleste børn allerede en iPad og alle dens funktioner. Det er som om, de ved, hvordan de skal benytte deres fingre på skærmen. Og det samme gælder større børn, hvor det især også er kommunikationen med vennerne, der har stor betydning. Det er nemt, og der er altid mulighed for at komme i kontakt med en.

De voksne finder også mange muligheder. I dag er det især det online spillemarked, der er interessant for mange. Når der er mulighed for gevinster samtidig med underholdning, tiltrækker det flere. Der er både mulighed for poker og casino online. Og det, at du selv kan bestemme, hvor og hvor lang tid du vil spille, er med til at øge fleksibiliteten.

Det er nemt at tage underholdningen på sin telefon med sig. Både i bilen, i liggestilen på terrassen eller i sofaen. De fleste danskere har ikke længere en grund til at kede sig. For der findes et hav af underholdningsmuligheder lige ved hånden.

Anbefalet til dig