Det er blevet lettere at købe hus i Aarhus

01/10/2018

Kasper

Det har formentlig aldrig været svære at låne penge til at købe et hus, som det var i årene, hvor verden var ramt af den store finanskrise. Krisen endte dog i 2012, og siden da har man også set, at huspriserne er steget gevaldigt.

Mest læste i dag

Man kunne derfor fristes til at tro, at det ikke var blevet lettere at købe hus, men det er tvært i mod omvendt. Trods at priserne på huse er steget i de seneste seks år, så er det faktisk rigtig let at få lov til at købe hus. Det skyldes blandt andet at de fastforrentede lån at blevet mindre, mens den gennemsnitlige løn er steget.

En undersøgelse fra Boligøkonomisk Videncenter under Realdania viser, at det faktisk er blevet lettere at købe et lille hus i Aarhus Kommune og i en række kommuner omkring København. Også til de mennesker, der ikke måtte have friværdi i enten ejerlejlighed eller i andelsbolig.

”I forstæderne allertættest på København er det blevet sværere at få råd til hus, end det var i 2012. Men vi er overraskede over, at der er så mange steder i relativ nærhed af byen, hvor det omvendt er blevet nemmere at få hus og have,” fortæller økonom Michael Harboe Møller fra Boligøkonomisk Videncenter til avisen Politiken.

Dermed er det altså ikke alle mennesker, det er blevet lettere at købe hus for, men hvis du står med et brændende ønske om at købe et hus, så bør du naturligvis undersøge alle muligheder på markedet. Hos https://www.moneybanker.dk/ har du mulighed for at få et godt lån, der kan hjælpe dig med at finansiere købet af et nyt hus.

Lavere renter og mere i løn

En af de væsentligste årsager til, at det er blevet lettere at købe hus trods prisstigningerne, skal vi finde i lån og lønstigninger. Det viser sig nemlig, at en rente på et fastforrentet lån er faldet med 50 %, da den er gået fra 4 til 2 over de seneste seks år. Har man planer om at låne en million kroner i banken med afdrag, så koster det cirka 3.500 kroner efter skat pr. måned.

Dertil kommer det også, at der har været lønstigninger på 9-10 % i den samme periode, og det har altså gjort det lettere at blive huskøber i Aarhus Kommune.

Selvom det er blevet lettere at købe hus, så er det dog ikke alle mennesker, der stadig har råd. En rapport fra Boligøkonomisk Videncenter viser nemlig, at det kræver en minimumindtægt på 800.000 kroner, hvis en familie på fire skal gå det til at hænge sammen økonomisk, hvis de ønsker et hus på 125 m2. Derudover vil det kræve, at familien vil kunne klare sig for 15.500 kr. resten af måneden, når de faste udgifter er afregnet.

Anbefalet til dig