Det Kongelige Teater danser på gaden i Aarhus

Kort & Godt
Danser Hazuki Kojima. Foto: AdeY
Den Kongelige Ballets selvstændige dansekompagni Corpus tager på Aarhus-turné med forestillingen "One One One" for at møde publikum der, hvor de er. Forestillingen er skabt af den prisvindende græsk-schweiziske koreograf Ioannis Mandafounis.

Mest læste i dag

"Hvornår så du sidst nogen i øjnene i mere end kun et par sekunder? Hvad gjorde det ved dig?" Det er udgangspunktet for forestillingen One One One, hvor den eneste betingelse er, at publikum holder øjenkontakt med den danser, som danser foran dem. 

I One One One afspejler dansen mennesket på stolen, og forestillingen går først i gang, når man sætter sig. Og den slutter, når publikum rejser dig. Forestillingen kan vare 30 sekunder eller to timer.

I en pressemeddelelse skriver Det Kongelige Teater: 

"Du bestemmer selv længden på din oplevelse. Og du bestemmer selv, om du tager plads i stolen, eller om du blot vil være tilskuer. I One One One bruger danserne dit blik og oversætter de følelser og reaktioner, der dukker frem i det, til bevægelser."

Corpus-danserne præsenterer en sjælden, stærk og vækkende oplevelse. Du kender først styrken af den, når du selv har siddet i stolen.

Ingen af forestillingerne vil være ens.

One One One er en hyldest til den menneskelige mangfoldighed, blikket, og følelserne der forbinder os. 

Herunder kan du læse, hvor og hvornår du kan opleve værket:

11. juni 2019 kl. 15-18: Godsbanen
12. juni 2019 kl. 15-18: DOKK1
13. juni 2019 kl. 15-18: ARoS
14. juni 2019 kl. 15-16.30: Klostertorvet

Fri entré.

Koreograf: Ioannis Mandafounis 
Dansere: Hazuki Kojima, Alexander Stæger, Louella May Hogan og Alma Toaspern.

Om Corpus:

Corpus er et dansekompagni under Den Kongelige Ballet, som arbejder med skabelsesprocesser, nutidens æstetikker og umiddelbare fysiske oplevelser. Vores mål er at udvide opfattelsen af, hvilken effekt og relevans samtidsdans har i samfundet og på nationalscenen.

Corpus vil bevæge gennem bevægelse, da vi ved, at det fysiske møde kan noget helt særligt. Med kroppen i centrum præsenterer vi dig for både rå proces og nærværende forestillinger, der ønsker at sætte sig dybt i kroppen og skabe enestående oplevelser.
 

Anbefalet til dig