Døgnvagt holder folk væk fra Fjordenhus

Af: Helge Rahbek

|

31/05/2018

Kort & Godt
Indtil den officielle indvielse den 9. juni er det kun muligt at beskue Vejles nye store bygningsværk på afstand.
Kirk Kapitals nye domicil på havnen, Fjordenhus, står færdigt, men indtil videre er det kun muligt at se bygningen på afstand.

Lige nu læser andre også

Bygningen står færdig, og der er kommet lys i Kirk Kapitals nye domicil på Vejle Havn, men alligevel er det ikke muligt at komme tæt på den nye store bygning, som den seneste tid har suget mange nysgerrige blikke til sig.

En døgnvagt står nemlig for enden af Svajebassinet, og holder nysgerrige på afstand.

Det skriver Mikropol Vejle, der også har talt med Morten Teilmann-Jørgensen, kommunikationsansvarlig for Kirk Kapital. Ifølge ham afviser vagten op til hundrede nysgerrige passerende i døgnet.

Fjordenhus er et kunstværk

Morten Teilmann-Jørgensen begrunder overfor Mikropol Vejle vagtordningen med, at Fjordenhus er et kunstværk, og at et kunstværk først er færdigt, når kunstneren har indviet det. Det er nemlig ikke et arkitektfirma, men den verdenskendte dansk-islandske kunstner, Olafur Eliasson, der har skabt den nye markante bygning i Vejle Havn.

Når snakken falder på Fjordenhus i både byen og på de sociale medier, er det tydeligt at bygningsværket i vandet deler vandene. Hvor nogle synes det er majestætisk, mener andre at det er et makværk. Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er i den positive lejr.

"Jeg er glad og stolt over, at Kirk Kapital har valgt at placere deres unikke kunstværk og domicil i Vejle. Det er billedet på, at kunst og natur, arkitektur og udvikling kan gå op i en højere enhed i Vejle," siger Jens Ejner Christensen til Mikropol Vejle.

Indvielsen finder sted den 9. juni kl. 10.30. Programmet for indvielsen kan ses her. Efter indvielsen afholder inspektører fra Vejle Museerne guidede rundvisninger i bygningen de fleste dage i juni. Du kan bestille en guidet tur her.

 

Anbefalet til dig