Er det tid til at få skiftet din bils oliefilter?

Kort & Godt
Foto: Shutterstock
Hvornår har du sidst skiftet oliefilter? Mon det er ved at være på tide?

Lige nu læser andre også

Sponsoreret indhold

Det er til at købe oliefiltre hos de fleste bilforhandlere. Du kan også købe oliefiltre online og så lave en ”gør-det-selv” på bilen. Det foretrækker mange, da det ikke er ret svært. Du kan eksempelvis købe et oliefilter på Autodele24. Så er der ikke langt fra tanke til handling. I løbet af kort tid vil du have skiftet dit filter. Det er rart at få tjekket af på to-do-listen med det samme. 

Det er vigtigt at få skiftet oliefilteret

Når der her spørges til, hvornår du sidst har skiftet dit oliefilter, er det af en god grund. Det er nemlig vigtigt at få skiftet oliefilteret en gang imellem. Det er den måde, hvorpå du passer allerbedst på din bil. For at din bil kan køre gnidningsfrit, skal olien filtreres gennem oliefilteret. Det skal den for at undgå, at der kommer snavs i motoren, og at der dermed sker en motorfejl. Et oliefilter holder altså din bils motor ren. Hvis oliefilteret er fyldt med snavs og er tilstoppet, vil det ikke kunne forhindre yderligere snavs i at komme ind i bilens motor.

Og hvor ofte skal der nyt oliefilter i bilen, hvis du ønsker at passe godt på den? Du kan gå efter, at din bil ca. skal have udskiftet sit oliefilter årligt. Ellers kan du regne med, at det er efter hver gang, at din bil har kørt ca. 10.000-15.000 km. Det vil desuden altid være nødvendigt, når du får ny motorolie på din bil. Ved et almindeligt serviceeftersyn vil du også få udskiftet dit filter, men det er ikke helt til at gå efter, da det afhænger af ens bil, hvornår den skal til serviceeftersyn.

Hvis du overhovedet ikke kan huske, hvornår din bil sidst har fået skiftet sit oliefilter, er det godt, at der er nogle tegn, du kan gå efter. Alarmklokkerne ringer, hvis dit køretøj trænger til at få et nyt oliefilter. Det har din bil eksempelvis brug for, hvis dens motor begynder at koge og overophede, eller hvis du har svært ved at starte bilen.

Hvis der er behov for et nyt oliefilter, vil du hurtigt finde ud af det. Men det er bedst at tage i opløbet.

Så nemt er det at skifte oliefilteret

Hvis det er tid til et oliefilterskift, så er det ret nemt at få fixet selv. Du fjerner det gamle oliefilter fra motorblokken, når al olien er løbet ud. Det kan du snildt gøre med en skruetrækker. Derefter kan du sætte dit nye filter i. Husk til slut at hælde nyt olie på. Så er du klar til at komme ud på vejene igen.
 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig