Fanget og dømt: Tre østeuropærer stjal cykler for en million i Danmark

19/09/2019

Christian Granhøj Skouboe

Dommen for de mange cykeltyverier blev afsagt ved retten i Randers. Foto: Shutterstock
Tre litauiske mænd er blev idømt fængselsstraffe og udvisning af landet for indbrud og tyverier af dyre specialcykler til en værdi af ca. en million kroner.

Mest læste i dag

Natten til mandag den 15. april kl. 04.18 gik alarmen i en cykelforretning på Viborgvej i Silkeborg, men da patruljen fra Midt- og Vestjyllands Politi kom frem, var indbrudstyvene væk og havde taget 13 dyre specialcykler med sig derfra.

Hvad indbrudstyvene ikke vidste var, at politiets særlige efterforskningsenhed, Særlig Efterforskning Vest, allerede var på sporet af dem. Efterforskerne havde nemlig i længere tid holdt øje med tyvene, der var mistænkt for at stå bag to lignende indbrud mod cykelforretninger på henholdsvis Messingvej i Randers den 25. februar og på Håndværkervej i Silkeborg den 25. marts.

Standset ved grænsen

Politiet havde en formodning om, at indbrudstyvene ville køre direkte mod grænsen, og den antagelse viste sig at holde stik. Kl. 06.07, under to timer efter alarmen gik i Silkeborg, blev der i en koordineret aktion mellem Midt- og Vestjyllands Politi, UKA (Udlændingekontrolafdelingen) og Særlig Efterforskning Vest, standset to biler ved grænseovergangen ved Sæd nær Tønder. Det oplyser Østjyllands Politi. 

I bilerne sad tre litauiske mænd på 29, 38 og 42 år og i den ene af bilerne lå alle cyklerne fra indbruddet i Silkeborg. De tre mænd blev anholdt og sigtet for de tre indbrud fra 25. februar i Randers, 25. marts i Silkeborg og nattens indbrud i Silkeborg. De blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers og varetægtsfængslet.

Fængsel og udvisning

Onsdag blev der afsagt dom i sagen i Retten i Randers. Her blev den 29-årige mand dømt for alle tre indbrud og fik et år og ni måneders fængsel og blev udvist af landet for bestandig. De to andre blev dømt for to af indbruddene og fik hver især et år og fire måneders fængsel og blev begge udvist af landet med indrejseforbud i 12 år.

”Sagen er et resultat af et rigtigt godt efterforskningsarbejde på tværs af politikredsene. Jeg er tilfreds med dommen, der viser, at domstolene slår hårdt ned på indbrudskriminalitet begået af omrejsende kriminelle grupperinger”, siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest Signe Gråkjær.

De modtog alle tre dommen, som de skal afsone med det samme.

Anbefalet til dig