Fantastiske tips: Sådan holder du juletræet flot længe

21/12/20 19:42

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Med disse tips, kan du holde dit juletræ smukt og friskt.

Der er intet så hyggeligt som et smukt juletræ, med pynt og lys. Det er også dejligt at få glæde af det så længe som muligt - derfor kan du med disse tips, undgå at dit juletræ begynder at visne og “drysse” for tidligt.

Et smukt juletræ, kan hurtigt forvandle sig til en trist omgang, hvis ikke du sørger for at behandle det rigtigt fra start. Det fortæller gran-ekspert Anna Benson til Newsner. Anna som blandt andet ejer virksomheden Smålandsgran og har skrevet bogen “Granboken”, ved alt hvad der er værd at vide, når det kommer til pasning og pleje af netop gran. Det skriver Newsner.

Første vigtige punkt er, at vælge et friskt grantræ - uanset om du så købet det i starten eller midten af december. Ifølge Anna er det en god ide, ikke at købe sit juletræ alt for tidligt, hvis det skal holde sig friskt til juleaften og juledagene. 

Pas på temperaturen

Andet vigtige punkt er at man skal være opmærksom på temperaturen. Det er ekstremt vigtigt, at lade træet tilpasse sig temperaturen i sine nye omgivelser.

Lad træet gradvist vænne sig til husets opvarmning. Du kan lægge det i gangen, garagen eller i trappeopgangen i et par dage. Fortrinsvis i lunkent vand,” siger Anna Benson til Newsner. 

Det er desuden en rigtig god ide, at undlade at placere træet tæt på varmekilder som brændeovne, radiatorer og gulvvarme - som har en stor indvirkning på grantræer.

Det er desuden vigtigt, at du passer godt på træets rod. Træet skal have en frisk oversavet overflade på roden og det er vigtigt, at rodens ende ikke rammer mod gulvet. Så lukkes det nemlig for de vandveje, som gør at træet begynder og tørre i mangel på vand.

Anna fortæller at det er vigtigt at træet får masser af vand - og det skal være rent vand. Der er mange myter omkring, at træets vand skal tilsættes eksempelvis sukker - og det afviser Anna. Desuden kan et grantræ drikke op til fem liter vand, den første dag - så der skal være rigeligt og man skal være opmærksom på, om træet mangler vand.