Fem forskellige lånemuligheder

Kort & Godt
Foto: Shutterstock
Hvis du gerne vil låne penge, eller måske har brug for at låne penge, kan det være, du er i tvivl om, hvilken form for lån der passer bedst til dig og dine behov.

Lige nu læser andre også

Derfor har vi her samlet et udvalg af de forskellige former for lån, der er på markedet, som du kan vælge imellem, når du nu skal ud og låne penge. Nogle af lånene vil måske ikke være relevante for dig, men så kan du jo vælge at læse nærmere om netop de lån, der passer lige netop til de behov, du har.

Kviklån

Først og fremmest har vi kviklånet, som er en type lån, der bliver mere og mere populært i Danmark. Inden for de sidste par år er kviklånet eksploderet, og der er kommet rigtig mange forskellige udbydere på markedet.

Det er meget hurtigt og meget nemt at få et kviklån, og du kan have pengene på din konto inden for bare et par minutter. Omvendt er der som regel også meget høje renter forbundet med kviklån, så det er absolut en nem måde at låne penge på, men det er som regel et af de dyreste lån, du kan tage.

Banklån

Du kan også vælge at gå i banken, hvis du har brug for penge, uanset hvor mange penge du mangler, og uanset hvad du skal bruge dem til. Ulempen er bare, at du ikke er sikker på at blive godkendt til at få lånet, da du skal bedømmes, som regel af din bankrådgiver, om du kan få lånet eller ej.

Banklån behøver ikke kun at være store lån. Det kan også sagtens være mindre lån, og renten på dit lån i banken vil ofte være mindre, end hvis du eksempelvis tager et kviklån. Læs om banklån her.

Boliglån

Skal du købe din første bolig, skal du finde et boliglån. Det tilbydes af mange forskellige pengeinstitutter, og her er det meget vigtigt at være opmærksom på alle betingelserne, der gælder for dit lån - det er det nu også med alle andre former for lån - men boliglånet er som regel på mange hundrede tusinder af kroner, hvis ikke millioner af kroner, og her er der tale om en løbetid på op imod 30 år.

Selvom du ikke bare lige får et boliglån over nettet, kan du stadig bruge nettet til at finde frem til det billigste boliglån på markedet.

Kassekredit

Skal du bruge penge, men er du ikke sikker på, hvor mange penge du helt konkrete skal bruge, og har du brug for en buffer, som du kan tage pengene fra, kan det være en idé at få dig en kassekredit.

En kassekredit er mængde af penge, som du kan bruge, hvis du får brug for det. Herefter betaler du kun renter på de penge, du rent faktisk bruger. Så har du en kassekredit på 50.000 kroner, men bruger du kun 20.000 kroner, er dit reelle lån kun på de 20.000 kroner og ikke på de 50.000 kroner. 

SU-lån

Er du studerende, og modtager du SU, har du også den mulighed at få et SU lån. Der er mange studerende, der vælger at låne penge via et SU lån, da det ofte er en af de billigste muligheder for at låne penge.

Dette er dog kun en mulighed for dig, der er på SU i forvejen. Er du ikke studerende, har du ikke mulighed for at gøre brug af SU lånet. Men det kan være en idé for dig som studerende at læse mere om SU lånet, hvis du står og har brug for penge.

Find det lån der passer til dig

Som du kan se, er der mange forskellige former for lån, og det kan være svært at finde rundt i dem alle sammen, hvis du ikke har nogen form for erfaring med at låne penge.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at finde frem til det helt nøjagtige lån, der passer bedst til dig og ikke mindst dine behov. Og sørg så for altid at gå efter det lån med den laveste rente, hvis du har mulighed for det, da det vil koste dig mindst på den lange bane.

Anbefalet til dig