Fire studerende fra EAL Vejle missede finalen til Innovationsprisen

28/03/2018

Rikki Tholstrup Jørgensen

Liam Stevenson, Mark Jebsen, Ulrik Greve og Kasper Lindholm fra Erhvervsakademi Lillebælt ventede med spænding, da finalefeltet til Innovationsprisen 2018 blev offentliggjort i dag klokken 14. Desværre blev semifinalen i denne omgang endestationen for de fire studerendes idé.

Mest læste i dag

"Vi har arbejdet med projektet i et halvt år. Vi har testet det af flere ombæringer, og prototypen, vi præsenterer til konkurrencen, er anden version. Vi håber, at vi kan samle kapital til at producere 1000 spil, da flere skoler allerede har udvist interesse," fortæller Ulrik Greve til Vejle24.dk.

Han fortæller desuden, at førstepræmien på 50.000 kroner havde sikret gruppen de penge, de skulle bruge. "Nu skal vi i stedet ud og lede efter en investor," konkluderer Ulrik. Han er dog fortrøstningsfuld, da over 25 skoler allerede har tilkendegivet interesse i deres nye produkt.

Gruppens idé er et spil, hvis principper bedst illustreres af videoen ovenfor. Det var denne video, der sammen med en én-sides idébeskrivelse, sikrede de fire unge drenge en ud af  de i alt 19 pladser i semifinalen. 

De fire studerende har udviklet et undervisningsværktøj, som forenkler og samtidig øger underholdningsværdien ved en kreativ proces. Det er et spil, som primært er udviklet til gymnasieelever.

Innovationsprisen er en årlig konkurrence for alle landets studerende på videregående uddannelser. Finalen afholdes på VIA University College i Aarhus den 24. april 2018 i forbindelse med det landsdækkende initiativ Forskningens Døgn. Innovationsprisen oplyser til Vejle24.dk, at der i år deltog mere end 50 grupper i de indledende runder.

Anbefalet til dig