Fuld fart frem: Vejlenserne kører sig til 17.381 fartbøder på et år

Foto: Politi.dk
Vejle og Aalborg er de to kommuner, hvor politiets fotovogne opholder sig allermest.

Mest læste i dag

I 2018 har der 280 gange stået en fotovogn i Vejle Kommune. Vejle er dermed en af de to kommuner, der oftest har haft besøg af en fotovogn i 2018. Den meste besøgte var Aalborg Kommune, som 380 gange sidste år lagde asfalt til en af politiets fotovogne. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 97 fotovogne pr. kommune.

I Vejle Kommune blev der sammenlagt givet 17.381 fartbøder. Derudover har der oftest stået en fotovogn på Koldingvej, Diagonalvejen eller Horsensvej. Den eneste kommune, hvor der blev uddelt flere bøder var i Aalborg Kommune, hvor der sidste år blev uddelt 27.230 fartbøder.

Det viser en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi, som har undersøgt, hvor risikoen for at blive blitzet af en fotovogn er størst. Sammenligningstjenesten har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørende fuldautomatisk fartkontrol for 2018, måske bedre kendt og frygtet som fotovognene, der tager et billede af dig, hvis du kører hurtigere end  den tilladte hastighed.

Næsten 10% af alle fartbøder udskrives i hovedstaden

I Københavns Kommune blev der i 2018 skrevet 53.494 fartbøder, hvorimod der på landsplan blev givet 544.974 fartbøder. Dette svarer til, at 1 ud af 10 fartbøder fra automatisk fartkontrol blev skrevet i Københavns Kommune. Til sammenligning gives der i gennemsnit 5.737 fartbøder pr. kommune.

Det er især vejene Åboulevarden, Vigerslev Allé og Tagensvej, der oftest har haft besøg af en af Københavns Politikreds’ fotovogne. Hele 76 gange har der i løbet af 2018 stået en fotovogn på én af de tre veje, som tilsammen står for  15.821 fartbøder, dvs. næsten 30% af alle de fartbøder, der skrives i Københavns Kommune.

Fakta: Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Mikonomi.dk har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende brug af AKT-vogne i 2018. Ved brug af disse tal skal der gøres opmærksom på, at tallene kan ændre sig i løbet af 2018, da der er tale om et dynamisk datasæt. Dog burde det meste data fra 2018 være registreret på nuværende tidspunkt. Derudover er Læsø, Samsø og Fanø Kommune eksluderet fra undersøgelsen, da der ikke har været nogle fotovogne ude i disse tre kommuner i 2018.

Anbefalet til dig