Gabriel Ahlgreen fra Vanilla laver Danmarks bedste tærte: Kan købes fra i dag

Af: Helge Rahbek

|

27/09/2018

Kort & Godt
Med tærten i hånden får Gabriel Ahlgreen her at vide, at hans tærte er blevet kåret til Danmarks bedste.
I går blev konkurrencen "Danmarks Bedste Brød og Kager" afholdt på Nytorv i København. Bagermestre og konditorer konkurrerede i ni kategorier, og Gabriel Ahlgreen fra Vanilla Chocolatier og Konditori sikrede sig guld i kategorien ”bedste bagte tærte.”

Lige nu læser andre også

Dolce hedder tærten, som sikrede Gabriel Ahlgreen sejren i den prestigefyldte konkurrence, som er bagerbranchens største af slagsen. For kort tid siden talte Vejle24.dk med den glade konditor.

”Jeg var selvfølgelig spændt inden konkurrencen, for man ved ikke, hvad de andre har lavet, før man kommer derover. Men da jeg så de andres ting, kunne jeg godt se, at jeg formentlig var i top-5. Men at jeg vinder, var overraskende. Det er småting, som gælder, når man er oppe i top-3,” siger han.

Gabriel Ahlgreen fortæller at tærten er lavet efter gamle og glemte principper. En klassisk mørdej med hasselnøddemel i bunden, en kompot med abrikos, en creme på hasselnødder, en ganache af fløde og chokolade, og på toppen en abrikos- og passions-gele.

En sød tærte med et syrligt spark

Som navnet Dolce antyder er tærten sød sag (Dolce betyder sød på italiensk), men faktisk er den slet ikke så sød, som Gabriel Ahlgreen oprindeligt havde tænkt.

”Grundopskriften var faktisk en kage, som jeg havde med sidste år, men hvor jeg slet ikke kom videre fra de indledende runder. Dommerne fortalte, at de synes den var for sød, så jeg har lavet flere småjusteringer. Men udgangspunktet er det samme, så man kan godt sige, at det har taget et år, at udvikle opskriften,” fortæller han.

Sådan ser vindertærten ud.

En af de væsentligste småjusteringer, er den passions-abrikos-gele som ligger på toppen af tærten.

”Det minder lidt om det klassiske juleslik i forskellige farver. Det er også en gammel konditortradition - her er det så bare på toppen af en tærte. Det giver det syrlige spark til kagen, så den ikke bliver for sød,” forklarer Gabriel Ahlgreen, som også fortæller, at han bevidst har givet abrikosen en fremtrædende rolle i tærten, da han synes at frugten er blevet glemt og overset i de seneste mange år.

Hvis man har mod på, at give sig i kast med Gabriel Ahlgreens tærte hjemme i sit eget køkken, kan man finde opskriften her. Men man kan også købe tærten hos Vanilla Chocolatier & Konditori, Tønnesgade 1 i Vejle. Allerede fra i dag kommer tærten nemlig på hylderne, fortæller Gabriel Ahlgreen.

 

Anbefalet til dig