Genialt: Derfor skal du komme isterninger i tørretumbleren

28/8/22 18:12

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Hvis du er ellevild med at stryge tøj - så er dette trick ikke noget for dig.

Hvis du derimod godt kan finde andre ting at bruge din tid på, som synes er mere spændende - ja, så er dette sikkert lige et trick for dig.

Hvis du hurtigt skal have udglattet dit krøllede tøj, så kan du smide det i tørretumbleren - umiddelbart lyder det ikke som noget der udglatter, men ved at tilføje isterninger får du nemt og hurtigt gjort bugt med de uønskede krøller i tøjet.

Du læste rigtigt, der skal isterninger i tørretumbleren.

Sammen med dit tørre krøllede tøj, smider du et par isterninger ind i tørretumbleren. Herefter sætter du den på den højeste temperature som de tøj kan tåle og lader den køre i 15 minutter. 

Undervejs vil isterningerne smelte og dampen fra dem vil fjerne krøllerne, både nemt og hurtigt. 

Et andet tip - hvis man eksempelvis ikke har en tørretumbler - kan være, at man tager tøjet med ud på badeværelset, når man skal i bad. Hæng det krøllede tøj på en bøjle og hæng det på badeværelset mens du tager et langt varmt bad. Her vil dampen også hjælpe med at fjerne krøllerne.

Det skriver Gorenje.dk.

Fantastiske vasketips

Har du problemer med, at dit hvide tøj efterhånden bliver mere gråligt? Så er der mange smarte tricks der kan hjælpe dig.

Det kan nemlig være en udfordring, at holde farven på hvidt tøj. Med tiden falmer den kridhvide farve og i stedet bliver tøjet mere mat. Måske bliver det også mere gråligt eller gulligt. Det er ærgerligt at smide hvidt tøj ud, som ikke fejler andet, end at farven er blevet mindre pæn. 

I stedet kan man benytte sig af en række smarte - og ikke mindst nemme tricks til, at holde tøjet skinnende hvidt.

Desuden hjælper disse metoder også med at fjerne genstridige pletter på det hvide tøj. Det skriver Newsner.

Sidst men ikke mindst, så sparrer disse tricks dig for, at skulle bruge penge på dyre rengøringsmidler, som er spækket med kemikalier. 

Herunder kan du se de tre smarte metoder, der kan hjælpe dig til at få tøjet helt hvidt igen.

Bagepulver 

De fleste har bagepulver i skabet derhjemme, og faktisk er det ikke kun til bagning, at dette er en god ingrediens. Bagepulver har nemlig også andre gode egenskaber og kan netop i dette  tilfælde, hjælpe med at gøre dit tøj hvidere.

Bland 250 ml bagepulver i fire liter vand. Læg herefter tøjet i blød i blandingen i et par minutter. Efterfølgende smider du tøjet i maskinen og vasker som vanligt. Når tøjet igen tages ud af vaskemaskinen, har det igen en flot hvid farve. 

Aspirin

Aspirin eller acetylsalicylsyre tabletter. Faktisk er det et lægemiddel mod svage smerter som eksempelvis hovedpine, feber og tandsmerter. Men det kan altså også gøre underværker for vasketøjet. Det er selve acetylsalicylsyren der hjælper med at fjerne pletterne på tøj. 

Knus seks aspirin eller acetylsalicylsyre tabletter og læg det i en skål vand. Herefter lægger du tøjet i blød i blandingen i 30 minutter og efterfølgende vasker du dit tøj som normalt. Når maskinen er færdig med at vaske dit tøj, vil pletterne blot være fortid.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Eddike og citron 

Eddike har mange fantastiske egenskaber og er et vidundermiddel i mange rengøringssituationer - heriblandt også tøjvask. Det samme gælder citron. Disse to ting fjerner nemlig de sværeste pletter og neutraliserer også dårlig lugt.

Derfor hjælper eddike også med, at vedligeholde farven på dit tøj og forhindrer derfor også hvidt tøj i at bliver gråt. 

Du skal blot tilsætte lidt eddike og en skefuld citronsaft til vasken, i det rum hvor du normalt kommer vaskepulver i. Sådan får du igen skinnende hvidt tøj.

Det er ikke kun i forbindelse med tøjvask at citron gør en forskel, det kan du læse mere om her: