Gør din hverdag i Vejle mere klimavenlig

01/03/2019

Kasper

Vores klode er under et stigende pres grundet den globale opvarmning. Det betyder, at temperaturene verden over stiger, hvilket har store konsekvenser for vores liv her på jorden.

Mest læste i dag

Det ses blandt andet, når verdenshavene stiger, hvilket kan resultere i, at flere steder på kloden vil blive oversvømmet. Derfor bør vi også være bedre til at tænke på miljøet, og hvad vores forbrug egentlig har af negative konsekvenser. Hvis du vil vide mere om, hvordan din hverdag her i Vejle hurtigt kan blive mere klimavenlig, bør du læse med her.

Tænk på dit forbrug

Vores forbrug har i den grad en negativ indflydelse på miljøet og er også en af de primære årsager til den globale opvarmning. Derfor bør du overveje, hvordan du lever til daglig. Det er nemlig helt simple tiltag, som kan gøre en meget stor forskel. Sørg for eksempel for at bruge din cykel mere end bilen.

Hvis du bor i Vejle, og du har et arbejde i nærheden af din bopæl, bør det være muligt at gøre det til en vane at tage cyklen. På den måde er du god ved miljøet, samtidig med at du får en masse motion hver dag. Derudover bør du også tænke over dine spisevaner, når det kommer til dit forbrug.

Produktionen af kød udleder for eksempel meget CO2, og derfor bør man reducere sit kødforbrug. Der findes efterhånden rigtig mange lækre alternativer til kød, og det handler bare om at gøre det til en vane at spise mindre kød. Generelt skal vi også være bedre til at genbruge og undgå at købe plastikflasker og plastiksugerør. Hvis du tænker over nogle af disse ting i din hverdag, er du uden tvivl med til at gøre en kæmpe forskel.

Tænk på miljøet, når du er på arbejde

Udover at du kan vælge at tage cyklen på arbejde, er der også en masse andre ting, I kan gøre på arbejdspladsen for at være mere klimavenlige. Virksomheder kan nemlig spille en stor rolle i at nedbringe CO2-udslippet og forhindre den globale opvarmning. Det gælder om at arbejde sammen om at tænke mere på klimaet og skabe en hverdag for medarbejderne, som er mere klima- og miljøvenlig.

Hvis du allerede er så heldig, at du arbejder i en virksomhed eller en organisation, som gør rigtig meget for at implementere en klimavenlig hverdag, så kan I med fordel oprette en profil på klimaprofilen.dk. Her får I mulighed for at gøre opmærksom på de aktiviteter og forskellige tiltag, som I gør for at opretholde en klimavenlig arbejdsplads.

Anbefalet til dig