Har du en mission? Så kan du blive kommunens nye agent

07/08/2018

Helge Rahbek

Byhaver, lektiecafe og fælles madlavning er nogle af de aktiviteter, som frivillige sundhedsagenter tidligere har startet.
Brænder du for at lave din egen aktivitet, som kan komme andre til glæde? Så har du chancen for at blive en af kommunens nye sundhedsagenter.

Mest læste i dag

Som en af kommunens sundhedsagenter er du med til at skabe spændende og meningsfulde aktiviteter i dit nærområde. På sundhedsagentuddannelsen kan du blive klædt på med viden og praktisk erfaring. Næste hold starter 10. september, og alle kan være med.

Da Silke Zeynal i sin tid gik på sundhedsagentuddannelsen, husker hun, at den bød på fællesskab og undervisning i spændende. Men ikke kun det. Uddannelsen var en øjenåbner for Silke Zeynal. Hun var glad for arbejdet i sin frisørsalon, og som mor til to piger kedede hun sig aldrig. Men der manglede noget.

"Sundhedsagentuddannelsen er en af de bedste ting, der er sket i mit liv. I frisørsalonen kommer kunderne hurtigt ind og ud ad døren, og jeg manglede det sociale. På kurset fandt jeg ud af, at jeg er god til at lytte og elsker at hjælpe andre mennesker. Det giver mig meget, og selvtilliden vokser, når du kan mærke, at du er god til noget, " siger Silke Zeynal, der godt kunne tænke sig at arbejde mere med integration i fremtiden.

Brænder for at bryde fordomme

Under uddannelsen starter agenterne en aktivitet, som de brænder for. Silke Zeynal og fem andre sundhedsagenter valgte at starte projektet Mad og fællesskab op i Kvartershuset i Løget. Målet var at bryde fordomme og fremme integrationen. Det er lykkedes godt, fortæller Silke Zeynal:

"Vi kommer tæt på hinandens kulturer og bliver klogere på hinanden ved at tale om emner, der er til debat. Her er der ingen dumme spørgsmål. Det er for eksempel ok at spørge mig, hvorfor jeg går med tørklæde, eller hvorfor vores mænd aldrig er med til fællesspisning" siger Silke Zeynal, der flyttede fra Tyrkiet til Danmark med sine forældre, da hun var fire år gammel.

Mad og Fællesskab kører stadig og er åbent for alle hver anden mandag. Selvom danskerne i fællesskabet foretrækker tyrkisk yoghurt, suppe eller anden ny mad, holder Silke Zeytal stædigt fast i, at der også skal danske retter på bordet af hensyn til de deltagere, der kommer fra et andet land:

"Det er vigtigt at forstå den kultur du lever i - maden og traditionerne omkring årstiderne er en vigtig del af kulturen. Jeg kan selv huske, hvordan jeg som lille undrede mig over, hvad jul og risengrød var. Min mor prøvede, men det lykkedes ikke så godt," siger Silke Zeytal, der senere lærte at lave hakkebøffer, brun sovs og andre danske retter i skolen.

Det er Vejle Kommune og Helhedsplanerne i Løget og på Nørremarken, der står bag uddannelsen. Det kræver ingen forudsætninger at blive Sundhedsagent ud over et godt hjerte, et godt humør og lysten til at arbejde med sundhed og trivsel. Uddannelsen er gratis.  Uddannelsen foregår mandage fra kl. 10.30 -13.00 i Kvartershuset, Løget Høj 2A. Næste hold starter 10. september.

Hvis det lyder interessant, kan du læse mere, og melde din interesse på kommunens hjemmeside her.

 

Anbefalet til dig