Har Vejle Danmarks klogeste klasse?

Så er det ved at være tid til, at Danmarks klogeste klasse skal findes igen. Den 5. december begynder den lokale runde i Vejle, hvor 12 6. klasser skal forsøge at kæmpe sig videre til den regionale konkurrence.

Mest læste i dag

Den 5. december sættes en nervepirrende jagt i gang, på at finde Danmarks klogeste klasse. Vejle Bibliotek afholder den første lokale runde, hvor kommunens 6. klasser skal konkurrere mod hinanden, og forsøge at kæmpe sig videre til den regionale runde og til sidst den landsdækkende-konkurrence.

Hvert hold består af fem elever, der skal dyste i forskellige aktiviteter, hvor de både for udfordret deres hjerneaktivitet, hukommelse, evnen til at tænke hurtigt samt deres evner til at samarbejde. Sidste år gik Petersmindeskolen med holdet #sespågrillen videre fra den indledende runde, og i år forventes det, at de 12 pladser der er, hurtigt vil blive besat, når invitationerne sendes ud.

"Der går ikke lang tid fra vi sender invitationen ud, til alle 12 pladser er besat," fortæller bibliotekar Kate Bech fra Vejle Bibliotekerne.

Det hold der vinder den 5. december, skal dyste i regions-konkurrencen der også afholdes på Vejle Bibliotekerne den 9. januar. Vinderen herfra går videre til finalen i Magasinet i Odense den 6. februar, hvor der er en præmie på 10.000 kroner til vinderholdet.

Der er i alt 550 6. klasser fordelt over hele landet, der skal dyste i titlen om ”Danmarks klogeste klasse”

Test dine egne evner

Det er læse- og vidensquizzen Smart Parat Svar, der står bag den populære skolekonkurrence. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger - og viser, at det er sejt at være klog.

Smart Parat Svar kan hentes som en app til ISO eller Android, så det er muligt at konkurrere internt i familien og se, hvem der er familiens klogeåge.

Konkurrencen for skolebørn er lavet i et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen samt de otte TV2-Regioner.

 

Anbefalet til dig